Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

S-400 Triumf και Kamov 226T για την Ινδία


Η Ινδία και η Ρωσία είναι πολύ κοντά στην υπογραφή αγοράς απο την πρώτη, του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf , σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου. Ο ίδιος, περιγράφοντας το μέχρι τώρα επίπεδο των συζητήσεων. τόνισε οτι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο Viktor N Kladov, Διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας και Περιφερειακής Πολιτικής της Rostec, της ομώνυμης κρατικής αμυντικής βιομηχανίας Ρωσίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πλέον οι συζητήσεις των δύο μερών είναι στο επίπεδο του αριθμού των συστημάτων που θα αγοράσει η Ινδία.

Επίσης σε αυτό το στάδιο συζητιούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες. «Η εκπαίδευση του προσωπικού, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η τιμολόγηση και το πότε θα γίνει η πρώτη παράδωση. Η Ινδία επιθυμεί την παράδωση του συστήματος άμεσα, πράγμα που είναι τεχνικά δύσκολο καθώς το πρωσωπικό χρειάζεται 2 χρόνια εκπαίδευσης για να πιστοποιηθεί» τόνισε ο κ. Kladov, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την καταληκτική ημερομηνία παραδωσης του συστήματος στην Ινδία.

Το πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας του S-400 Triumf μπορεί να καταστρέψει εισερχόμενα εχθρικά αεροσκάφη και πυραύλους εντός μιας εμβέλειας έως και 400 χιλιομέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μπορεί να εμπλέκει και να καταστρέφει επιτυχώς έως 36 στόχους διαφόρων τύπων.


Η Ινδία απο τον περασμένο Οκτώμβριο έχει ανακοινώσει ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο εκτός απο το αντιπυραυλικο/αντιαεροπορικό σύστημα εμπεριέχει και την ενγχώρια κατασκευή 4 φρεγατών καθώς και την συμπαραγωγή επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων. Για το θέμα των ελικοπτέρων, ο Kladov τόνισε ότι υπάχουν μέχρι στιγμής συζητησεις για να υπογραφεί μια ινδορωσική συμφωνία για την παραγωγή 200 ελικοπτέρων τύπου Kamov 226T. Την πρώτη παρτίδα θα παραλάβει η Ινδία μέχρι το τέλος του 2018, αν υπογραφεί η σύμβαση στις αρχές του 2018. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναμένουν να υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: