Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πυραύλους cruise θα αγοράσει η Ιαπωνία


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού άμυνας της Ιαπωνίας, Itsunori Onodera, η χώρα του ανατέλλωντος ηλίου σκοπεύει να προμηθευτεί πυραύλους μεγάλων αποστάσεων τύπου cruise για τα αεροσκάφη της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας.

Σκοπός αυτής της προμήθειας είναι η Ιαπωνία να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα ενόψει του όλο και πιο ασταθούς περιβάλλοντος ασφαλείας που την περικλείει, τόσο με την Βόρειο Κορέα, όσο και με την Κίνα.

Ο Ιάπωνας υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο εξετάζει 3 τύπους πυραύλων κρούζ που μπορούν να είναι συμβατά με τα υπάρχοντα ιαπωνικά αμυντικά συστήματα και παράλληλα να επιχειρούν εκτός του φάσματος των αμυντικών συστημάτων του εχθρού. Υποψήφια είναι το νορβηγικό JSM ή το Joint Missile Strike έχει εμβέλεια 500 χιλιόμετρα και θα εγκατασταθεί σε αεροσκάφη F35A. Το LRASM και το JASSM που έχουν κατασκευαστεί από την Αμερική έχουν εμβέλεια 900 χιλιομέτρων και θα χρησιμοποιηθούν απο αεροσκάφη F15.

Ο Οντόρα δήλωσε ότι οι βλήματα θα επιτρέψουν στις δυνάμεις αυτοάμυνας να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την επιθετικότητα του εχθρού, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Επίσης τόνισε ότι θα είναι επίσης απαραίτητοι αυτου του τύπου πύραυλοι για την προστασία των ιαπωνικών πολεμικών πλοίων στα οποία έχει εγκατασταθεί το σύστημα Aegis. Αυτά τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για να υπερασπιστούν τη χώρα σε περίπτωση επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Onodera δήλωσε ότι η εισαγωγή πυραύλων δεν θα έρχεται σε αντίθεση με την αμυντική πολιτική ασφαλείας της Ιαπωνίας. Πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία δεν θα επιτεθεί σε στρατιωτικές βάσεις άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: