Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Η.Π.Α: Πίσω στην ...βασική οι πεζοναύτες


Πολλοί πεζοναύτες από τη βάση των πεζοναυτών στο Quantico της Βιρτζίνια συμμετείχαν σε μια δοκιμαστική πρώτη εκπαιδευτική σειρά που αφορούσε σε μια θεσμπιση μιας ετήσιας άσκησης - αξιολόγησης  όλων των πεζοναυτών πάνω στα βασικά αντικείμενα των ατομικών και ομαδικών τακτικών. Η πρώτη αυτή προσπάθεια έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου 2017.

"Στη συγκεκριμένη άσκηση οι πεζοναύτες θα αξιολογούνται σε όλες τις βασικές δεξιότητς όπως αυτές τις΄εχουν εκπαιδευτεί απο τη βασική εκπαίδευση, το σχολείο πεζοναυτών ή στο σολείο μαχητή και τις οποίες θα πρέπει να τις ξερουν άριστα και τα οποία είναι κοινά σε όλους τους πεζοναύτες», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Stuart Glenn, επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης της βάσης.

Κατα την διάρκεια αυτής της άσκησης - αξιολόγησης οι πεζοναύτες θα συγκροτούν ομάδες μάχης όπου θα εξετάζονται σε αντικείμενα περιπόλων μάχης όπως τακτικές αμέσου αντιδράσεως σε συνθήκες ενέδρας, μεταφορά τραυματία, τακτικές κατα την φάση επίθεσης/απεμπλοκής, επαφή με πράκτορα, διέλευση υδατινου κωλύματος ή δρόμου, τακτικές απόβασης. Επίσης, ατομικά θα εξετάζονται οι πεζοναύτες σε θέματα ατομικής τακτικής αλλα και σε θέματα ειδικοτήτων, όπως αναγνωση χάρτη, χρήση χαρτη - πυξίδας, θεσεις βάλλοντος, διαβιβάσεις, αίτηση βολών πυροβολικου.

Κάθε ενότητα θα έχει συγκεκριμένους περιορισμο'υς καθώς και χρονικά όρια ενώ, κάθε περιπολάρχης θα είναι και αυτός υπέυθυνος για την τελική βαθμολογία των ανδρών του.

Ο επιλοχίας  Ronald L. Green, ο οποίος παρακολούθησε την πρώτη αυτή δοκιμή ανέφερε στους εκπαιδευόμενους πεζοναύτες ότι θα πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς σε αυτά τα αντικείμενα τα οποία είναι κρίσιμα για την μαχητική τους ικανότητα.

Μια παρόμοιας λογικής άσκηση εμφανίστηκε και στο παρελθόν. Η νέα φάση αυτής της ιδέας θα ξεκινήσει επίσημα απο την 1η Ιανουαρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: