Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Οι δέκα ομάδες που δεν έχουν κινηθεί όσο πρέπει στη μεταγραφική αγορά


Δημήτρης Βαρσάνης

Οι φίλαθλοι μπορεί να αποκαλούν τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ως «ανόητη περίοδο», αλλά είναι μια κρίσιμη στιγμή της χρονιάς για όλους τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.
Εκείνη τη περίοδο κατασκευάζεται το μεγαλύτερος μέρος της ομάδας οικοδόμησης και είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, γιατί λίγες ομάδες χτίζουν τα ρόστερ τους γύρω από παίκτες της ακαδημίες τους πια.
Μια καλή μεταγραφική περίοδος μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την χρονιά μιας ομάδας, με το πρώτο καλοκαίρι της Manchester United μετά την αποχώρηση του Sir Alex Ferguson να είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Σίγουρα ο David Moyes ήταν μια καταστροφική επιλογή όμως αν είχε υπογράψει κάτι περισσότερο από τον Marouane Fellaini τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν καλύτερη τροπή.
Με αυτό κατά νου, σας παρουσιάζουμε τις δέκα ομάδες που πρέπει πολύ απλά να κάνουν περισσότερα στις μεταγραφικές τους επιχειρήσεις το φετινό καλοκαίρι.



Arsenal

Ποιους πήρε: Granit Xhaka, Takuma Asano, Rob Holding

Θέσεις ανάγκης: Οι δύο μεγάλες ανάγκες για την Arsenal είναι ένας Παγκόσμιας κλάσης επιθετικός και ένας παγκόσμιας κλάσης κεντρικός αμυντικός. Ο Laurent Koscielny είναι ένας καλός αμυντικός που κατά καιρούς γίνεται πολύ καλός, αλλά όπως έδειξε και στο τελικό του Euro 2016 στις κρίσιμες στιγμές χάνεται. Ο Olivier Giroud από την άλλη είναι... ο Olivier Giroud με τα καλά  του και τα στραβά του τις περισσότερες φορές. Στην Arsenal πρέπει να βγάλουν τα χέρια από τις τσέπες αν θέλουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.



Valencia

Ποιους πήρε: Nani, Alberto Medrán, Martin Montoya

Θέσεις ανάγκης: Η Valencia έχει κάνει κάποιες μεταγραφές όμως δεδομένου ότι ήταν ένας κατακλυσμός του τίποτα την περασμένη σεζόν και δεδομένου ότι όλες οι κινήσεις τους αντικατέστησαν αυτούς που έφυγαν δεν είναι πιο κοντά στο καλύτερο. Ένας επιθετικός θα ήταν μια ωραία κίνηση, αλλά ένας κορυφαίος μεσοεπιθετικός που θα είναι το υπομόχλιο της ομάδας της παραμένει η μεγαλύτερη ανάγκη.



Sunderland

Ποιους πήρε: Κανέναν

Θέσεις ανάγκης: Παντού. Πέρα από τον Jermain Defoe και τον Yann M'Vila όλη αυτή η ομάδα αποτελείται από ένα χαώδες ρόστερ που επέζησε αποκλειστικά χάρη στην ιδιοφυΐα του Sam Allardyce. Από τότε τους άφησε για να διαχειριστεί την Εθνική Αγγλίας και αν οι "μαυρόγατες" δεν θέλουν να ενταχθούν με τη Newcastle στη Championship επιβάλλεται να αρχίσουν να παίρνουν παίκτες.



Real Madrid

Ποιους πήρε: Alvaro Morata

Θέσεις ανάγκης: Διατηρώντας τον Morata και χάνοντας τον Pogba οι "Galacticos" ακούσια χρειάζεται να φροντίσουν τις δύο μεγάλες ανάγκες τους: ένας επιθετικός και ένα μπακ - απ του Cristiano Ronaldo και του Gareth Bale (το τρέχον μπακ - απ τους James Rodríguez επρόκειτο να πωληθει). Οι "Μαδριλένοι" εξακολουθούν να έχουν όμως μία μεγάλη ανάγκη: έναν αμυντικό μέσο. Ναι ο Casemiro έκανε μια αξιοθαύμαστη δουλειά σε αυτόν τον ρόλο τη προηγούμενη χρονιά, αλλά είναι απλά ο Βραζιλιάνος Francois Coquelin. Αν στη Real Madrid έχουν σχέδια για να γίνουν μια πραγματική ομάδα της "ελίτ"  και όχι απλώς μια πλούσια Leicester, μια ασπίδα στη μεσαία γραμμή πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.



Swansea

Ποιους πήρε: Leroy Fer, Mike van der Hoorn, Mark Birighitti

Θέσεις ανάγκης: Ένας επιθετικός. Είναι ένα κοινό θέμα όμως έφυγε ο ήρωας του Euro 2016 Eder πριν από το τουρνουά (ένα λάθος εκ των υστέρων μιας και θα είχε δεκαπλάσια αξία μετά από αυτό το τελικό!), όπως και ο Bafetimbi Gomis πριν λίγες εβδομάδες. Όσο καλές και να είναι οι πτέρυγες της Swansea με τον Jefferson Montero και τον Jack Cork και πλέον και τον Leroy Fer, δεν έχει το παίκτη που θα βάζει τη μπάλα στο πλεκτό.



Milan

Ποιους πήρε: Gianluca Lapadula, Leonel Vangioni

Θέσεις ανάγκης: Πριν από μια δεκαετία η Milan ήταν η μία από τις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο με διαφορά. Τώρα ο πρώτος σκόρερ Serie B (Lapadula) είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη μεταγραφή της αυτό το καλοκαίρι. Και η άφιξή του είναι απλά για να αντισταθμίσει την διαφαινόμενη αποχώρηση του Carlos Bacca. Η Milan χρειάζεται έναν παρτενέρ του Romagnoli, δύο νέα μπακ και ένα μέσο Παγκόσμιας κλάσης για να αρχίσει να γίνεται ξανά υπολογίσιμη ομάδα.



Hull

Ποιους πήρε: Κανέναν

Θέσεις ανάγκης: Έχοντας κερδίσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ, ενδεχομένως, η Hull πρέπει να διαχειριστή ένα περαιτέρω πλήγμα και ίσως το μεγαλύτερο μιας και παραιτήθηκε ο προπονητής της Steve Bruce. Η παραίτηση του έγινε λόγω της έλλειψης μεταγραφικής δραστηριότητας και πράγματι έχει πολύ νόημα τούτη η κίνηση του. Ο Abel Hernández δεν ήταν αρκετός για να τους κρατήσει στη Premier League πριν από δύο χρόνια και δεν θα είναι ούτε και τώρα. Η Hull χρειάζεται νέους παίκτες παντού.



Fiorentina

Ποιους πήρε:  Davide Astori, Bartlomiej Dragowski, Kevin Diks, Ianis Hagi, Hernán Toledo

Θέσεις ανάγκης: Η Fiorentina έχει κάνει ένα σωστό κομμάτι στη μεταγραφική της δραστηριότητα ωστόσο πρέπει ακόμα να κάνει πολλά περισσότερα. Ο Cristiano Tello δεν θα επιστρέψει από τη Barcelona, έτσι ώστε ο σύλλογος να πρέπει να αντικαταστήσει τα γκολ του και τη δουλειά του στα "φτερά". Ο 20χρονος Toledo πήρθε με τη μορφή του δανεισμού από την Club Deportivo Maldonado αλλά δεν έχει καμία εμπειρία από Ευρώπη. Ο Milan Badelj θέλει να φύγει έτσι χρειάζεται και ένας αμυντικός μέσος και οι "Βιόλα" χρειάζονται απεγνωσμένα να πάρουν νεότερους ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας.



Porto
Ποιους πήρε: Alex Telles, Felipe, Miguel Layun

Θέσεις ανάγκης: Όχι στη θέση του αριστερού μπακ σίγουρα. Η Porto έχει καλυφθεί σε μία θέση και ενώ ο Felipe αντισταθμίζει την αποχώρηση του θρύλου της Maicon, θα πρέπει ακόμα να αντικαταστήσει στην μεσαία γραμμή τους Oliver Torres και Casemiro που ήταν ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι τους τη σεζόν 2014 - 15. Θα πρέπει ακόμα να βρει έναν Top Class επιθετικό για να αντικαταστήσει τον Jackson Martinez, και γιατί όχι να πάρει ακόμα και τον ίδιο τον Martinez; ο Κολομβιανός υποτίθεται ότι είναι δυσαρεστημένος στην Κίνα, έτσι φέρνοντας τον πίσω δεν μπορεί να είναι και η χειρότερη ιδέα.



Everton

Ποιους πήρε: Maarten Stekelenburg

Θέσεις ανάγκης: Ακόμα κι αν κρατήσει όλα τα αστέρια της (και αυτό δεν αποτελεί καμία εγγύηση) η Everton χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να κάνει. Μέχρι στιγμής τα "ζαχαρωτά" πήραν έναν τερματοφύλακα και έναν αμυντικό μέσο που ακόμα δεν είναι αντάξιοι για βασικοί στην Premier League, και ενώ οι Gerard Deulofeu και Ross Barkley είναι "φωτεινοί σπινθήρες", είναι οι μόνοι.
Η Everton θα μπορούσε να αποκτήσει κάποιο δημιουργικό εξτρέμ, ίσως τον Jesé από την Real Madrid; ένας σκόρερ για να βγάλει τη πίεση πάνω από τον Romelu Lukaku δεν θα ήταν κακή ιδέα. Ούτε ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να ενορχηστρώσει το παιχνίδι τους, όπως το κάνει ο Gareth Barry.

Δεν υπάρχουν σχόλια: