Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Το ...«παλιόσκυλο» των Αμερικανών πεζοναυτών


Στις 9 Ιουλίου 2016 στο στρατόπεδο  Pendleton στην Καλιφόρνια, στελεχη του 3ου τάγματος του 5ου συντάγματος του σώματος των πεζοναυτών των Η.Π.Α εξέτασαν κατα την πρόσφατη διεθνή άσκηση «Rim of the Pacific», η οποία διήρκεσε απο της 9 - 13 Ιουλίου, το Multi-Utility Tactical Transport, ή το Mutt «παλιόσκυλο» ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το οποίο αναπτύσσει για τους Αμερικανούς πεζοναύτες η General Dynamics Land Systems υπο την αιγίδα του Εργαστηρίου Πολεμικών Επιχειρήσεων του Σώματος.

Το «παλιόσκυλο» θα έχει ως στόχο την παροχή σε μονάδες των πεζοναυτών, απο επίπεδο ομάδας έως λόχου, υψηλής δύναμης πυρός καθώς είναι εφοδιασμένο με ένα 50άρι πολυβόλο, το οποίο μπορεί να το χειρίζεται ένα αντι πέντε άτομα τα οποία είναι κανονικά επιφορτισμένα για αυτη την αποστολή, αλλα και να κουβαλάει τα βαρέα υλικά της μονάδας στην οποία θα ανήκει.


Επίσης, το όχημα έχει 137cm πλάτος, 152 cm ύψος και  μπορεί να κινείται σε τέσσερις τροχούς ή σε ερπύστριες και είναι αμφίβιο. Έχει χωρητικότητα 136 kg - 273 kg. Ενέργεια έχει απο μπαταρίες λιθίου με αυτονομία μέχρι 25 χιλιόμετρα.

Οι πεζοναύτες εξέτασαν αυτό αλλα και άλλα νέα υλικά τους drones, uav, mini-uav σε διάφορα σενάρια (μάχη εντός κατοικημένων τόπων, εκκένωση αμάχων κ.α.).

Παρακάτω είναι φωτογραφίες απο την άσκηση αλλα και με την χρήση του ...παλιόσκυλου και άλλων νέων υλικών.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: