Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα ...βατόμουρα μπαίνουν στο χακί!



Απο το 2009 το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει υιοθετήσει την παραλλαγή γαλάζιου τύπου (γνωστή ως Navy Working Uniform Type I), μια επιλογή που κατακρίθηκε ως καμιά άλλη καθώς θεωρήθηκε ως ένα καπρίτσιο του αμερικανικού ναυτικού να διαφέρει και πως δεν εξυπηρετούσε καμιά επιχειρησιακή απαίτηση, ενώ υπήρχαν πολλά παράπονα για ακατάλληλο ύφασμα το οποίο ήταν πολύ βαρύ, απορροφητικό και δεν ανέπνεε. Επίσης, αυτή η επιλογή  προσέδωσε την ονομασία «βατόμουρα» στα στελέχη του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α.

Έτσι την πέμπτη το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε πως η μπλε στολή εργασιών και εκστρατείας του ναυτικού θα αντικατασταθεί με μια νέα παραλλαγή πράσινου - δασώδους καμουφλάζ (Navy Working Uniform Type II and III). Όπως δήλωσε και ο Αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων ναύαρχος John Richardson δήλωσε πως: «σε όλες τις επισκέψεις μου σε βάσεις του αμερικανικού ναυτικού στην χώρα και διεθνώς παρατήρησα οτι υπήρχε ένα κοινό αίτημα για αλλαγή της παραλλαγής. Το επιτελείο αφουγκραζόμενο τα στελέχη του θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα στολή με την ΝWU II

H νέα παραλλαγή απο 1ης Οκτωβρίου θα είναι υποχρεωτική για όλα τα στελέχη του πολεμικού ναυτικού που υπηρετούν σε λιμένες ή ναυτικές βάσεις ενώ θα είναι προαιρετική για όσους υπηρετούν σε πλοία. Επίσης τα στελέχη θα μπορούν να κρατήσουν τις μαύρες αρβύλες τους ή να τις αντικαταστήσουν με νέες παραλλαγής ερήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: