Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Manchester United: Τα μεταγραφικά της "πατατράκ" στη μετά Ferguson εποχή


Δημήτρης Βαρσάνης

Κάθε καλοκαίρι οι ατζέντηδες και τα σωματεία προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη Manchester United σαν "θύμα" για να ανεβάσουν το ενδιαφέρον και τις τιμές για τους παίκτες τους, και κάθε καλοκαίρι οι προσπάθειες τους για διαφημιστική καμπάνια μέχρι τα εμπορεύματά τους τροφοδοτούν την "έκρηξη" σε φήμες που γεμίζουν τις στήλες κουτσομπολιού στο διαδίκτυο και σε έντυπη μορφή.
Ο Nicolas Gaitan, ο Ezequial Garay και ο ένας και μοναδικός Wesley Sneijder έχουν περάσει όλοι από τη μεταγραφική περίοδο ως ημι-φανταστικοί μύθοι που αντλήθηκαν μέσα από φήμες και υπονοούμενα και όχι από στερεές συνδέσεις και πραγματική πρόοδο γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, υπάρχουν και παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν μετακινηθεί στο Old Trafford από το 2013, μόνο που χάλασε η συμφωνία στις συνομιλίες ή γιατί απέτυχε στο τέλος η United να σφραγίσει το Deal. Ακόμη και μερικές από τις μεταγραφές που επιβεβαιώθηκαν έγινε σε ένα περίπλοκο χάος που παίχθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο Ander Herrera προοριζόταν αρχικά για να ενταχθεί στην ομάδα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του David Moyes. Χρειάστηκε άλλη μια χρονιά για να γίνει μέρος του ρόστερ κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του Louis van Gaal μετά από ένα δυσάρεστο φιάσκο που αφορούσε ψεύτικους δικηγόρους στα κεντρικά γραφεία της La Liga στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου το 2013. Ο David De Gea τέλος θα ήταν κάτω από τα δοκάρια της Real Madrid 2015 αν δεν γινόταν ένα λάθος στη συσκευή του φαξ.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ποια άλλα Deal της United απέτυχαν να γίνουν λόγω παρόμοιας ανικανότητας, μιας πιο ελκυστικής προσφοράς από άλλο σύλλογο ή αδυναμίας να καταλήξει σε μια έγκαιρη συμφωνία ή συμβιβασμό.





Pedro - 2015

Ο επιθετικός της Barcelona θεωρήθηκε ως ο τέλειος άνθρωπος για να εισάγει την ευρύτητα του στη φιλοσοφία του Louis van Gaal το 2015. Δυστυχώς για τη Manchester United νικήθηκε από τη Chelsea.


Fabio Coentrao - 2013

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ ήταν έτοιμος να ενταχθεί στη Manchester United ερχόμενος ως δανεικός από την Real Madrid στο τέλος της πρώτης μεταγραφικής περιόδου του David Moyes ως προπονητής της. Όμως ξεκίνησαν πολύ αργά τις διαπραγματεύσεις για να εξασφαλιστεί το Deal της τελευταίας στιγμής.




Thiago Alcantara - 2013

Ο Moyes είχε μια σαφή πορεία για την υπογραφή του Thiago, εβδομάδες πριν μπει η Bayern Munich στην κούρσα της απόκτησης του, αλλά η αναποφασιστικότητα και η αποτυχία να κινηθεί με τα ένστικτά του κόστισαν στη United την αγορά του μέσου.



Sergio Ramos - 2015

Ξεκίνησε ως μια διαπραγματευτική κίνηση υψηλού ρίσκου για να τον εξαναγκάσει σε ένα καλύτερο συμβόλαιο από την Real Madrid, έφτασε κοντά στο να γίνει μια πραγματική μεταγραφή το 2015, καθώς ο Ramos έφτασε κοντά στην ένταξή του στη United toy Van Gaal. To Old Trafford δεν μπόρεσε να κάνει καλό για το δικό της συμφέρον και ο Ισπανός αντ 'αυτού επέλεξε να παραμείνει κερδίζοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Μαδρίτη ως αποτέλεσμα.



Felipe Anderson - 2015

Ένας άλλος ευρύς άνδρας στο ραντάρ του Van Gaal το 2015. Η Lazio επιβεβαίωσε ότι η United είχε υποβάλει προσφορά για το Βραζιλιάνο αλλά την ίδια μέρα επιβεβαίωσε τη παραμονή του στο σύλλογο της Serie A.



Toni Kroos - 2014

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για νέο συμβόλαιο στη Bayern Munich, ο Kroos έψαχνε για ένα νέο σύλλογο το 2014. Στη United φέρεται να προσφέρθηκε η ευκαιρία να υπογράψει το Γερμανό όμως κρίθηκε ακατάλληλος στα πλάνα του Van Gaal.



Cesc Fabregas - 2013

Αφού έχασε τον Thiago Alcantara, η United προσπάθησε να σώσει τη κατάσταση με την απόκτηση του πραγματικού της στόχου που ήταν πάντα ο Fabregas. Ωστόσο, μετά την πώληση ενός ανταγωνιστή για το χρόνο παιχνιδιού, ο πλέι μέικερ παρέμεινε για άλλη μια σεζόν μέχρι να τον πάρει η Chelsea το 2014.


Mesut Ozil - 2013

Ναι, το "πετράδι" στο "στέμμα" της Arsenal θα μπορούσε να πάει στη United το 2013 αφού τον έθεσε προς πώληση η Real Madrid το 2013. Όπως ο Kroos, ο Γερμανός πλέιμεικερ προτάθηκε στο Old Trafford που όμως δεν τέθηκε αρκετά δελεαστική προσφορά για να υπογράψει τον φαντεζί δημιουργό.



Neymar - 2014, 2015

Πριν τον Paul Pogba, ο Neymar ήταν το μεγάλο "εισιτήριο" μεταγραφής στο ραντάρ του Ed Woodward, αλλά παρά τα κολοσσιαία ποσά που προσφέρθηκαν στη Barcelona η United δεν μπορούσε να πάρει το μεγάλο της στόχο.



Thomas Muller - 2014, 2015

Η άφιξη του Louis van Gaal στη United εμφάνισε μια νέα λίστα μεταγραφικών στόχων που συντάχθηκαν στον Woodward να κυνηγήσει. Το όνομά του Muller βρισκόταν κοντά στην κορυφή, αλλά όπως στη περίπτωση του Neymar δεν έχουν σημασία οι προσφορές, υπήρξε μικρή πρόοδος στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.



Renato Sanchez - 2016

Προκατειλημμένη από το "Next Big Thing" της Πορτογαλίας, η United υποτίθεται ήταν στην pole position για να υπογράψει το μέσο λόγω της σύνδεσής της με το Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Όμως νικήθηκε από τη Bayern που κινήθηκε αθόρυβα και έκλεισε ένα "Deal" με μηδενικό κόπο, αφήνοντας τη United εκτός παιχνιδιού.




Arjen Robben - 2014, 2015

Όπως ο Muller, ο Robben ήταν ένας πρώην αγαπημένος του Van Gaal στην εποχή του ως προπονητής της Bayern και επίσης, όπως στην υπόθεση του Muller η επιθυμία του Ολλανδού να υπογράψει τον συμπατριώτη του για δεύτερη φορά οδήγησε στο τίποτα παρά τις προσφορές που έγιναν.



Sadio Mane - 2015

Ο Διεθνής με τη Σενεγάλη υπέγραψε για τη Liverpool το 2016 όμως θα μπορούσε να ήταν ένας παίκτης της United το 2015. Ένας σημαντικός στόχος για να παίξει στο δεξί φτερό για τον Van Gaal, όμως οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν κατάφεραν να τον πάρουν από τη Southampton στην τελευταία χρονιά του Ολλανδού.



Roberto Firmino - 2015

Το 2015 η United νίκησε τη Liverpool για την υπογραφή του Memphis Depay και αντίστοιχα η Liverpool τη United για την υπογραφή του Roberto Firmino. Και οι δύο σύλλογοι ενδιαφέρονταν για τους δύο παίκτες, και αν και λίγοι θα το παραδεχτούν μπορεί να υπάρξει κάποια λύπη βλέποντας τον Βραζιλιάνο να παίζει στο Anfield σε αντίθεση με τον Ολλανδό που υποβιβάστηκε και στις ρεζέρβες στο Old Trafford.



Blaise Matuidi - 2013

Ο Phil Neville, βοηθός τότε του David Moyes παραδέχθηκε ότι η United ήταν κοντά στην απόκτηση του μέσου της PSG το 2013, μόνο που ο Γάλλος γύρισε την πλάτη του για να μείνει και να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με τους Παριζιάνους.



Thomas Vermaelen - 2014

Έχει ήδη ξεχαστεί πόσο κοντά ήταν στην υπογραφή του - επιρρεπής στους τραυματισμούς - Βέλγου αμυντικού η United. O Arsene Wenger ήθελε τον Chris Smalling σε μια συμφωνία ανταλλαγής, αλλά ο Van Gaal δεν υποχώρησε και στις άλλες απόπειρες διαπραγμάτευσης γύρω από τα αιτήματα του Γάλλου απέτυχαν. Ο Vermaelen αντιθέτως μετακόμισε στη Barcelona.



Cristiano Ronaldo - 2013, 2014, 2015

Για όσο διάστημα ο Ronaldo παραμένει μια ηγετική θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μια επάνοδος στο Old Trafford παρουσιάστηκε στον Τύπο, με τη United να προσπαθεί να φέρει το Πορτογάλος επιθετικό για περισσότερες από μία φορά, αλλά χωρίς αντίκρυσμα μιας και δεν βρέθηκε μια σημαντική ανακάλυψη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



Gareth Bale - 2013

Θεωρήθηκε από ορισμένες πλευρές ότι η United θα ορμήξει για τον Bale να τον κρατήσει στην Premier League. Ίσως μια αίσθηση ύβρεως και ο εφησυχασμός έπαιξε το ρόλο της στο σύλλογο, καθώς η προσφορά του David Moyes για να τον φέρει στο Old Trafford βγήκε εκτός μάχης από τη Real Madrid.



Leighton Baines - 2013

Ο David Moyes σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αγοράσει τους πρώην παίκτες του από την Everton σε κάποιο είδος πακέτου το 2013, κάνοντας μια διπλή προσφορά πολύ κάτω από την τιμή της αγοράς τους για τον Baines και τον Marouane Fellaini στην πρώτη μεταγραφική του δραστηριότητα ως προπονητής. Ενώ ο Βέλγος έφτασε τελικά καθυστερημένα για ένα υπέρογκο ποσό, οι προσπάθειές του να υπογράψει τον αριστερό μπακ ναυάγησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: