Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι δέκα Top Class παίκτες που δεν έχουν πάρει έως τώρα πρωτάθλημα


Δημήτρης Βαρσάνης

Φτάνοντας στην κορυφή του αθλήματος είναι το όνειρο του κάθε επίδοξου ποδοσφαιριστή και εκείνοι οι λίγοι τυχεροί που καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή είναι ήσυχοι το πόση επιτυχία θα ακολουθήσει σύντομα. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει γενικά.
Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο σκληρά το προσπαθεί ένας παίκτης, καθώς η προσπάθεια του να κατακτήσει ένα σημαντικό εγχώριο τίτλο είναι τελικά άκαρπη. Αυτό συμβαίνει ίσως λόγω της έλλειψης ποιότητας από τους συμπαίκτες του γύρω του, ή της πίστης προς τους εργοδότες του ή σε ορισμένες περιπτώσεις απλά λόγω κακοτυχία
Και τους τρεις από τους παραπάνω παράγοντες μπορεί να τους υπερασπιστεί ο Steven Gerrard, ο οποίος παρότι έφτασε κοντά σε μια-δυο περιπτώσεις, δεν ήταν σε θέση ως αρχηγός να καθοδηγήσει τη Liverpool σε μια κατάκτηση της Premier League. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είναι μακριά από τον μόνο Top Class παίκτη που δεν (πρόκειται να) έχει στεφθεί πρωταθλητής, καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές που κουβαλούν αυτή τη δυσάρεστη τιμή στο βιογραφικό τους.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα Top Class παίκτες που παρά τις προσπάθειές τους δεν έχουν σηκώσει ακόμα ένα εγχώριο πρωτάθλημα.



Marek Hamsik
Ηλικία: 29
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Slovan Bratislava, Brescia, Napoli
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 384

Ο Σλοβάκος πλέι μέικερ, ο οποίος γιόρτασε τα 29 του χρόνια πρόσφατα έπρεπε να παρακολουθήσει αστέρια όπως ο Ezequiel Lavezzi, ο Edinson Cavani και τώρα ο Gonzalo Higuain να αφήνουν τη Napoli και να κερδίζουν τίτλους αλλού, αλλά μέχρι στιγμής έχει μείνει εξαιρετικά πιστός στο σύλλογο που τον ανέδειξε και θα τον εκπροσωπήσει για δέκατη διαδοχική χρονιά.
Κατά τη διάρκεια των υπηρεσιων του Hamsik στη δεκαετία του στους Partenopei, η Napoli έχει φλερτάρει αρκετές φορές με τη κατάκτηση της πρώτης Serie A από τις ημέρες δόξας του Diego Maradona τη δεκαετία του '80 όμως η δεύτερη θέση είναι η πιο κοντινή που έχει φτάσει.



Antoine Griezmann
Ηλικία: 25
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Real Sociedad, Atletico Madrid
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 254

Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, ο Antoine Griezmann σκόραρε έξι τέρματα σε 39 παιχνίδια καθώς η Real Sociedad ανέβαινε από τη Segunda Division και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εγκαθίδρυση του συλλόγου ως μια μεσαιομεγάλη ομάδα της Ισπανίας.
Τόσο καλές ήταν οι εμφανίσεις του Γάλλου που η Atletico Madrid το θεώρησε σωστό να τον υπογράψει ως αντικαταστάτη του Diego Costa κατόπιν του απίστευτου θριάμβου με τη κατάκτηση της La Liga τη σεζόν 2013/14, αλλά μέχρι στιγμής ο Griezmann έχει τερμάτισε τρίτος και στις δύο χρονιές στους "Colchoneros".



Marco Reus
Ηλικία: 27
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Rot Weiss Ahlen, Borussia Monchengladbach, Borussia Dortmund
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα:  254


Αφού απέτυχε να κάνει το αντίκτυπο του ως ποδοσφαιριστής των ομάδων ακαδημιών στην Borussia Dortmund, ο Marco Reus επέστρεψε στο σπίτι το 2012 μετά τις πολύ καλές του επιδόσεις με την Monchengladbach.
Η BVB είχε μόλις κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους της Bundesliga όταν εντάχθηκε ο Reus, αλλά καθώς η Bayern Munich άρχισε να κάμπτει τους οικονομικούς της μυς η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αδύνατη αποστολή. Ο Reus θα ελπίζει να τελειώσει τα τέσσερα χρόνια της βαυαρικής κυριαρχίας την επόμενη χρονιά, όταν και ως αρχηγός θα καθοδηγεί την ομάδα που είναι οπαδός της.



Gareth Bale
Ηλικία: 27
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Southampton, Tottenham, Real Madrid
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 267

Για έναν παίκτη ο οποίος είχε κερδίσει δύο φορές το βραρείο του παίκτη της χρονιάς στη Premier League μια κίνηση από τη Tottenham σε έναν Ευρωπαϊκό σύλλογο της "ελίτ" ήταν αναπόφευκτο σενάριο.
Ο Ουαλός έσπασε το ρεκόρ του Cristiano Ronaldo παίρνοντας μεταγραφή και αυτός στη Real Madrid το 2013 και παρόλο που ο ίδιος έχει σηκώσει δύο Champions League και ένα Copa Del Rey κατά τη διάρκεια της περιόδου του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής τον στοιχειώνει.


Pierre - Emerick Aubameyang
Ηλικία: 27
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Saint - Ettienne, Borussia Dortmund
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 248

Ο Pierre-Emerick Aubameyang πέρασε τις τέσσερις πρώτες χρονιές του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη Milan όταν ήταν ακόμα ανταγωνιστική. Ωστόσο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε μια εμφάνιση στην πρώτη ομάδα πριν αναχωρήσει για τη Saint - Ettiene το 2011.
Με τους "πράσινους" ο Aubameyang "εξερράγη" και έγινε ένας από τους επίφοβους επιθετικούς στην Ευρώπη που τον οδήγησε σε μια στροφή προς την Borussia Dortmund το 2013, με την οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει κάποιο σημαντικό τρόπαιο.



Miralem Pjanic
Ηλικία: 26
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Metz, Lyon, Roma
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 281

Παρότι είναι ένας από τους πιο υψηλά σε στατιστικά πλέιμεικερ στην Ευρώπη κατά τα τελευταία χρόνια, ο Miralem Pjanic εξακολουθεί να ψάχνει για ένα πρώτο μεγάλο τρόπαιο μετά από εννέα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Μετά από πέντε χρονιές χωρίς τίτλο στη Roma ο Pjanic επέλεξε να κινηθεί στη Juventus αυτό το καλοκαίρι,όπου οι πιθανότητές του για τερματισμό της ξηρασίας θα πρέπει να είναι σχετικά υψηλές δεδομένου ότι η "γηραιά κυρία" έχει κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα.


Laurent Koscielnly
Ηλικία: 30
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Guingamp, Tours, Lorient, Arsenal
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 323

Αφού πέρασε τα πρώτα του χρόνια στη Ligue 2, π Laurent Koscielny εντάχθηκε Ligue 1 να υπογράψει για τη Lorient το 2009 και ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν εκεί κέρδισε μια μεταγραφή όνειρο στην Arsenal.
Από τότε που έφτασε στο Emirates, ο Koscielny έχει σηκώσει δύο FA Cup όμως οι Gunners περιμένουν για μια Premier League καλύπτει εδώ και 12 χρόνια από την απίστευτη πορεία των "Invincibles" τη σεζόν 2003/04.



Daniele De Rossi
Ηλικία: 33
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Roma
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 382

Ένα μεγάλο κρίμα πραγματικά. Όπως ο Francesco Totti πριν από αυτόν, ο Daniele De Rossi έχει δείξει απίστευτη αφοσίωση στην αγαπημένη του Roma όλα αυτά τα χρόνια παρότι ως ανταμοιβή έλαβε μόνο δύο Coppa Italia κατά τη διακεκριμένη καριέρα του με τον σύλλογο.
Η Roma πάντα παλεύει για το πρωτάθλημα με τον De Rossi να είναι μέρος μιας ομάδας που τερμάτισε ως επιλαχούσα στη Serie A σε επτά περιπτώσεις, αλλά βρήκε μπροστά της την Inter και τώρα τη Juventus, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση αυτό το διάστημα. Τουλάχιστον όμως έχει πανηγυρίσει ένα Μουντιάλ.



Fernando Torres
Ηλικία: 32
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea, Milan, Atletico Madrid (2)
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 485

Ο Fernando Torres δεν είχε μια άσχημη καριέρα αν λάβουμε όλα τα πράγματα υπόψη. Όταν ο "El Ninio" βάλει τέλος στη καριέρα του, ο ίδιος μπορεί να κοιτάξει πίσω του στοργικά επιτυχίες όπως δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ένα Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μεταξύ άλλων. Όχι και πολύ άσχημα.
Κάπως απίστευτα όμως, ο Torres δεν ήταν ποτέ μέρος μιας ομάδας που έχει σηκώσει ένα πρωτάθλημα και το πιο κοντινό που ήρθε ήταν κατά τη διάρκεια των ημερών του στη Liverpool όταν οι "Reds" νικήθηκαν για λίγο από την Manchester United το 2009 παρότι έχασαν μόνο δύο παιχνίδια σε όλη τη σεζόν.



Hugo Lloris
Ηλικία: 29
Σύλλογοι που αγωνίστηκε: Nice, Lyon, Tottenham
Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 354
Ο αρχηγός της Γαλλίας Hugo Lloris έχει μόνο μια επιτυχία του κύπελλου Γαλλίας στο βιογραφικό του, καθώς ο ίδιος εντάχθηκε στη Lyon από τη Nice
Κανένα τρόπαιο δεν έχει πάρει από τότε που μετακόμισε στη Tottenham το 2012, αλλά θα πρέπει να ελπίζει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα εξαπολύσουν μια πρόκληση για το τίτλο αυτή τη σεζόν αφού τελείωσαν στη τρίτη θέση τη περσινή σεζόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: