Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οκτώ βραβεία, οκτώ ισχυρές προειδοποιήσεις για το νέο ταλέντο της Manchester City


Δημήτρης Βαρσάνης

Η Manchester City ξόδεψε αυτή την εβδομάδα 27 εκατομμύρια λίρες για να πάρει το νέο παιδί - "θαύμα" της Βραζιλίας Gabriel Jesus από τη Palmeiras.
Ο 19χρονος επιθετικός θα ενταχθεί στη καινούργια του ομάδα τον Ιανουάριο και αφότου ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στη Βραζιλία με την τρέχουσα ομάδα και θα έρθει στα μέσα της σεζόν δίνοντας σίγουρα μια ώθηση στον Pep Guardiola και στους "γαλάζιους". Ενώ η καριέρα του είναι ακόμα στα σπάργανα, ο Jesus έχει ήδη επιτύχει πολλά στο σκοράροντας 26 φορές σε 67 παιχνίδια για την ομάδα του, καθώς και τρεις φορές σε τέσσερις αγώνες για την Under-23 της Βραζιλίας ενώ ανακηρύχθηκε επίσης ο «καλύτερος Νέος της Χρονιάς»στη περσινή Serie A
 Αυτό το βραβείο παραδίδεται στα καλύτερα νέα ταλέντα στη κατηγορία, το οποίο δείχνει ακριβώς σε πόσο μεγάλη υπόληψη είναι ένας έφηβος στην πατρίδα του. Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι ο Jesus μπορεί να εκπληρώσει τις τεράστιες δυνατότητές του στο μέλλον, όμως πώς τα πήγαν οι άλλοι παίκτες αφότου κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή;



2007 - Breno
Ηλικία: 26
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: Καμία
Σταδιοδρομία: Sao Paulo, Bayern Munich, FC. Nurnberg (δανεικός), Sao Paulo



Ας ξεκινήσουμε με μια περίεργη ιστορία που περιλαμβάνει τον νικητή του Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη το 2007. Λίγο μετά από τη κατάκτηση του βραβείου, ο Breno κέρδισε τη μεταγραφή των 12 εκατομμυρίων ευρώ για την Bayern Munich, όπου αμέσως ενσωματώθηκε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.
Αφού δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της Bayern, ο Breno δόθηκε δανεικός στην Nurnberg όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο αποδείχθηκε ότι είναι η αρχή των προβλημάτων του ελπιδοφόρου αμυντικού. Τον Απρίλιο του 2012 ο Breno καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τρία χρόνια και εννέα μήνες, αφού κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη εμπρησμού στο σπίτι του. Αφέθηκε ελεύθερος το Δεκέμβριο του 2014 και έκτοτε έχει επιστρέψει στη Βραζιλία για να παίξει για την πρώτη του ομάδα Sao Paolo.



2008 - Keirrison
Ηλικία: 27
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: Καμία
Σταδιοδρομία: Coritiba, Palmeiras, Barcelona, Benfica (δανεικός), Fiorentina (δανεικός), Santos (δανεικός), Cruzeiro (δανεικός), Coritiba, Londrina.

Αφού σκόραρε τέρματα σε συχνή βάση με τη Coritiba και μετά με τη Palmeiras, ο Keirrison κέρδισε μια μεταγραφή όνειρο στη τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Barcelona.
Η είσοδος του στη πρώτη ομάδα ωστόσο ήταν πάντα ένα σκληρό ζήτημα με τους Lionel Messi, David Villa και Zlatan Ibrahimovic να είναι όλοι στο σύλλογο, με τον Keirrison δυστυχώς να μην είναι σε θέση να κάνει μια επίδραση κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων δανεισμών του εκτός του Camp Nou.
Απέτυχε να πραγματοποιήσει έστω μια εμφάνιση για τη Barcelona και τελικά έφυγε το 2014 για να επιστρέψει στην Coritiba πριν ενταχθεί στη Londrina φέτος.



2009 - Fernandinho
Ηλικία: 30
Θέση: Επιθετικός μέσος
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: καμία
Σταδιοδρομία: Iraty, Daejeon Citizen (δανεικός), Citizen AA (δανεικός), Gremio Barueri, Sao Paulo, Al-Jazira, Atletico Mineiro (δανεικός), Gremio, Hellas Verona (δανεικός), Flamengo (δανεικός)

Σε αντίθεση με τον αμυντικό μέσο της Manchester City, αυτός ο Fernandinho ήταν ένας επιθετικός παίκτης και αρκετά καλός σε αυτό το κομμάτι πετυχαίνοντας τέρματα και παρέχοντας ασίστ για τη Gremio Barueri.
Εκ των υστέρων, ο Fernandinho θα έπρεπε να μείνει εκεί μιας και οι μεγάλες κινήσεις του προς τη Sao Paolo και έπειτα στην Al-Jazira απέτυχαν να λειτουργήσουν και μετά από διάφορους δανεισμούς του παίζει τώρα για τη Flamengo ως δανεικός από τη Gremio.



2010 - Bruno Cesar
Ηλικία: 27
Θέση: επιθετικός
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: δύο
Σταδιοδρομία: Santo Andre, Corinthians, Benfica, Al-Ahli, Palmeiras (δανεικός), Estoril, Sporting Lisbon.

Μια εντυπωσιακή πρώτη χρονιά με τη Corinthinans η οποία έφερε 14 τέρματα σε 31 παιχνίδια ήταν αρκετή για να πείσει τη Benfica να πληρώσει έξι εκατομμύρια για να φέρει τον Bruno Cesar στην Ευρώπη.
Ο Cesar έκανε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην καριέρα του στη Λισαβόνα πετυχαίνοντας δέκα τέρματα σε 26 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν στη Primeira Liga, αλλά αφότου βγήκε από την ενδεκάδα την ακόλουθη χρονιά κατευθύνθηκε στη Σαουδική Αραβία.
Από τότε έχει επιστρέψει στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά για τη μισητή Sporting Lisbon.



2011 - Wellington Nem
Ηλικία: 24
Θέση: εξτρέμ
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: τρεις
Σταδιοδρομία: Fluminense, Figueirense (δανεικός), Shakhtar Donetsk

Μια εξαιρετική σεζόν με τη μορφή του δανεισμού στη Figueirense έφερε την προσοχή της Shakhtar Donetsk για τον Wellington Nem, η οποία το συνηθίζει να παίρνει το καλύτερο ταλέντο μέχρι το επόμενο από τη Βραζιλία κατά την τελευταία δεκαετία.
Ο Nem ακόμα δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Ουκρανούς αλλά σε αντίθεση με τους συμπατριώτες του Willian, Douglas Costa και Luiz Adriano δεν έχει επιδείξει ακόμα πλήρως τις ικανότητές του σε τακτική βάση.



2012 - Bernard
Ηλικία: 23
Θέση: Επιθετικός μέσος
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 14
Σταδιοδρομία: Atletico Mineiro, Democrata-SL (δανεικός), Shakhtar Donetsk

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός συνδέθηκε με μια σειρά από ευρωπαϊκούς συλλόγους (συμπεριλαμβανομένων της Arsenal και της Tottenham), λόγω των εμφανίσεων του στην Atletico Mineiro αλλά κι αυτός κατέληξε στην Ουκρανία.
Ο Bernard έχει αναδειχθεί ως βασικός παίκτης στην Shakhtar κατά τη διάρκεια των τριών ετών του στον σύλλογο, όμως δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα ενώ η φήμη του στιγματίστηκε επίσης από την παρουσία του στην ομάδα της Βραζιλίας στο ταπεινωτικό 7-1 από τη Γερμανία πριν από δύο χρόνια.



2013 - Marcelo Cirino
Ηλικία: 24
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: Καμία
Σταδιοδρομία: Atletico Paranaense, Vitoria (δανεικός), Flamengo

Σε αντίθεση με σχεδόν όλους τους άλλους σε αυτή τη λίστα, το βραβείο του καλύτερου νέου στον Marcelo δεν τον κατέληξε σε μια κίνηση προς την Ευρώπη, καθώς ο ίδιος παρέμεινε στην Atletico Paranaense και την επόμενη χρονιά
Συνολικά, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε 30 γκολ σε 108 εμφανίσεις για τον σύλλογο πριν από την ένταξή του στη Flamengo το 2015 όπου υπήρξε αισθητά λιγότερο παραγωγικός σκοράροντας μόλις δύο φορές σε 38 αγώνες.



2014 - Erik Lima
Ηλικία: 22
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: Καμία
Σταδιοδρομία: Goias, Palmeiras


Ο Διεθνής με την Under 23 της Βραζιλίας έκανε την "έκρηξη" του στη σκηνή το 2014 παίζοντας για τη Goias στην οποία είχε μέσο όρο ένα γκολ κάθε τρεις αγώνες.
Το 2015 παρά το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους ο Lima επέλεξε να μείνει στη Βραζιλία υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο στη Parma όπου έχει κάνει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: