Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Οι ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων


Δημήτρης Βαρσάνης

Ενώ πολλοί οπαδοί σε όλη την Ευρώπη με αγωνία περιμένουν την έναρξη των αντίστοιχων εγχώριων πρωταθλημάτων τους, Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στο Ρίο την Παρασκευή.
Αν και οι περισσότεροι φίλαθλοι ποδοσφαίρου πρόκειται να απορρίψουν το συγκεκριμένο τουρνουά, να είστε βέβαιοι ότι οι προπονητές και το τμήμα σκάουτινγκ δεν θα πράξουν κάτι αντίστοιχο.
Με τους κανόνες των Ολυμπιακών Αγώνων να αναφέρουν ότι οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιούν σχεδόν εξ ολοκλήρου παίκτες κάτω από την ηλικία των 23 ετών συν τρεις άνω εκείνης της ηλικίας, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να βρεθεί ο επόμενος μεγάλος σούπερ σταρ στον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Μερικοί από τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές του κόσμου έχουν επιλεγεί για να αγωνιστούν στο τουρνουά, και ενώ φέτος παίκτες όπως Neymar θα πρέπει επίσης να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους, οι λιγότερο γνωστοί παίκτες θα συγκεντρώσουν τα μάτια πάνω τους. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να δείτε τους εννέα παίκτες που κέρδισαν σημαντικές μεταγραφές όντας πρωταγωνιστές στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα Έθνη τους.
Βεβαίως όλοι τους δεν έφτασαν στο αποκορύφωμα τους όμως υπάρχει αρκετό ταλέντο για να δείξει ότι ίσως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να θεωρείται μια αμελητέα διοργάνωση.



Giorgio Chiellini (Ιταλία / 2004 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Chiellini  ήταν ένα συνεπές μέλος της ομάδας της Ιταλίας το 2004 που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά ο αμυντικός εξασφάλισε τη μεταγραφή για τη Fiorentina από το Livorno.
Η μεταγραφή ήταν μέρος μιας συμφωνίας συνιδιοκτησίας με τη Juventus η οποία πήρε το κεντρικό αμυντικό μόνιμα το 2005 και από τότε έχει γίνει ένας από τους πιο έμπιστους "σωματοφύλακες" στην οπισθοφυλακή.



Hernan Crespo (Αργεντινή / 1996 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Crespo πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό Ολυμπιακό τουρνουά στην Ατλάντα, σκοράροντας έξι φορές και πηγαίνοντας την Αργεντινή στον τελικό όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Οι ικανότητες που εμφάνισε ο επιθετικός σε εκείνη την Εθνική σκηνή οδήγησαν τη Parma να κάνει τη κίνηση της για τον άνδρα της River Plate τότε επιτρέποντας στον Crespo να ξεκινήσει την Ευρωπαϊκή περιπέτεια του.



Javi Martinez (Ισπανία / 2012 Ολυμπιακοί Αγώνες)
Ο αρχηγός της Ισπανίας στο τουρνουά του 2012 στο Λονδίνο ήταν ένας από τους παίκτες άνω των 23 ετών, αλλά μια άσχημη πορεία άφησε την Ισπανία έξω από τη φάση των ομίλων.
Προφανώς όμως η Bayern Munich είχε δει αρκετά από τον Martinez για να ξέρει ότι ήταν η πραγματική διαπραγμάτευση και να θέσει ένα νέο μεταγραφικό ρεκόρ στη Bundesliga εξασφαλίζοντας μια κίνηση για τον ευέλικτο μεσοαμυντικό.



Joan Capdevila (Ισπανία / 2000 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Capdevila σκόραρε με φάουλ εναντίον του Καμερούν στον τελικό του 2000 όμως η Ισπανία έπεσε και πήρε το αργυρό μετάλλιο.
Παρ 'όλα αυτά οι προσπάθειες του αριστερού μπακ ήταν αρκετές για να πείσουν την Deportivo να πάρει τον αμυντικό από την υποβιβασμένη Atletico Madrid. Εκεί αγωνίστηκε για επτά χρόνια πριν μετακομίσει στη Villareal.



Lucas Moura (Βραζιλία / 2012 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Lucas Moura χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως αλλαγή για τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 η οποία έχασε από το Μεξικό στον τελικό της διοργάνωσης
Παρ 'όλα αυτά ο νεαρός εξτρέμ είχε εντυπωσιαστεί με τη PSG να ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία για να εξασφαλίσει την υπογραφή του Νοτιοαμερικάνου τρεις ημέρες πριν τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.



Nwankwo Kanu (Νιγηρία / 1996 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Kanu σκόραρε το νικητήριο γκολ στον ημιτελικό και ήταν ζωτικής σημασίας για τη Νιγηρία παίρνοντας το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996.
Οι επιδόσεις του επιθετικού του έδωσαν τη δυνατότητα να πάει στην Inter, αν και η μεταγραφή του μετατοπίστηκε για το επόμενο καλοκαίρι λόγω μιας ανωμαλίας που βρέθηκε στη καρδιά του κατά τη διάρκεια των ιατρικών του εξετάσεων.



Pablo Zabaleta (Αργεντινή / 2008 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Zabaleta μετακόμισε στη Manchester City πριν ξεκινήσει η ροή των τροπαίων, αλλά πήγε στο Μάντσεστερ όντας νικητής έχοντας λάβει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Ο δεξιός μπακ ήταν εξαιρετικός για την Αργεντινή σε εκείνο το τουρνουά, τόσο πολύ έτσι ώστε ο Mark Hughes επέλεξε να τον φέρει στους "πολίτες".



Thiago Silva (Βραζιλία / 2008 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Η Βραζιλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και έτσι ξεκίνησε μια μακρά μάχη για την υπογραφή του Thiago Silva.
Ο πολλά υποσχόμενος αμυντικός προσέλκυσε όλη την Ευρώπη με την Milan να παίρνει τελικά τον άνθρωπο της πέντε μήνες μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων. Η συνέχεια γνωστή με το Βραζιλιάνο να γίνεται ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ του κόσμου.



Victor Obinna (Νιγηρία / 2008 Ολυμπιακοί Αγώνες)

Ο Victor Obinna ήταν η "φωτιά" στην "κοιλιά" της Νιγηρίας στο τουρνουά του 2008, κατευθύνοντας την ομάδα του ως αρχηγός στο ασημένιο μετάλλιο.
Αυτό ήταν αρκετό για τον εξτρέμ να κερδίσει μια μεγάλη κίνηση στην Inter και στον Jose Mourinho. Ωστόσο πέρασε και δεν ακούμπησε από το Μιλάνο και τώρα ο 29χρονος επιθετικός παίζει για τη Γερμανική Duisburg

Δεν υπάρχουν σχόλια: