Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Matthew V. Thompson: ο δεύτερος νεκρός των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων του νέου γύρου του αφγανικού πολέμου


Έντονες μάχες μαίνονται αυτές τις μέρες σε όλο το Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να έχουν κερδίσει κάποιες καίριας σημασίας νίκες εναντίων της υπο αμερικανική καθοδήγηση αφγανική κυβέρνηση της Καμπούλ.

Συγκεκριμένα, οι ταλιμπάν έχουν καταλάβει την περασμένη εβδομάδα την πόλη Kunduz στην βόρειο ανατολική περιοχή του Αφγανιστάν και πολύ κοντά στην Καμπούλ. Επίσης έχουν καταλάβει μέχρι τώρα το 50% σχεδόν της περιοχής της Helmand και πολιορκούν την πόλη της Lashkar Gah. Εκεί κατα την διάρκεια εποχούμενης περιπολίας σκοτώθηκε απο έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο 28χρονος επιλοχίας των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, Matthew V. Thompson. Ο Matthew είναι ο δεύτερος νεκρός των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αυτό τον χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι η κύρια περιοχή παραγωγής οπίου στην χώρα και μια κατοχή απο τους ταλιμπαν θα είναι μια πολύτιμη πηγή εσόδων. Επιπλέον η αφγανική κυβέρνηση έχει να πολεμήσει και με τις ομάδες του Ισλαμικού κράτους που κάνουν επιδρομές στην ανατολική επαρχία της Nangarhar.

Για την υποστήριξη της αφγανικής κυβέρνησης η Η.Π.Α θα αποστείλουν το προσεχές διάστημα 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων για την παροχή εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας και παροχής βοήθειας στις Αφγανικές δυνάμεις.



η επαρχία Nangarhar

Δεν υπάρχουν σχόλια: