Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σοκ στην Ολλανδία απο την δράση παιδόφιλου


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η  δράση ενός 40χρονου, ο οποίος φέρεται να είχε ωθήσει, μέσω του Διαδικτύου, σχεδόν 400 ανήλικους να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος Μίχελ Σ, χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα στα οποία παρουσιαζόταν ως ένα μικρό κορίτσι, «ψάρευε» τους ανήλικους από διάφορα φόρουμ και ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του. Αφού αποθήκευε τις φωτογραφίες που του έστελναν, τα απειλούσε ότι θα τις ανεβάσει στο Διαδίκτυο.

Παρόλα αυτά, ο άνδρας δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματά του, 56 εκ των οποίων, ηλικίας 12 με 14 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως. Μέχρι στιγμής πέντε έχουν καταθέσει μήνυση. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κορίτσια και αγόρια.

«Τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι αρχές έχουν στείλει αιτήματα στις αρχές του Βελγίου, της Ισπανίας και των ΗΠΑ, κυρίως για να λάβουν πληροφορίες από τους διαδικτυακούς πάροχους» ανέφερε σε δήλωσή της ο Εβερτ Μπέρστρα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Αμστερνταμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: