Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στην Πολίχνη ανοίγουν σχολεία


Στις τάξεις του νέου 12θέσιου σχολείου Πολίχνης μπήκαν την Τετάρτη 8/1/2014,  οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου της περιοχής. Η νέα σχολική μονάδα παραδόθηκε στους 240 μαθητές και αποτελεί το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Συνοικιών.

Πρόκειται για έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, η λειτουργία του οποίου αποσυμφόρησε το «Πέτρινο» σχολείο  στο οποίο θα στεγαστεί από τη Δευτέρα σε πρωινό κύκλο το 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης. Ο δήμαρχος Παύλου, Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης επισκέφθηκε τους χώρους του νέου σχολείου, συνομίλησε με τους μαθητές και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το νέο δημοτικό σχολείο Πολίχνης είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες της περιοχής, οι οποίες αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μετακινούν τα παιδιά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.  Οριστικά και αμετάκλητα η Πολίχνη περνά σε πρωινό κύκλο. Όπως και στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία την τετραετία 2003-2006 βάλαμε τέλος στη διπλοβάρδια της Σταυρούπολης, με την κατασκευή 14 σχολικών κτιρίων, έτσι και τώρα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας. Ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο, με δουλειά, επιμονή, υπομονή και ετοιμότητα αποκαθιστούμε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που είχε συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος των Δυτικών συνοικιών Το 1ο δημοτικό είναι ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο κατασκευάσαμε χωρίς καμία υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό. Δεν μένουμε σε έργα βιτρίνας. Αντιθέτως, προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην κατασκευή και υλοποίηση έργων πνοής και αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό τις χρηματοδοτήσεις από το  ΕΣΠΑ, αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας» .



Το νέο σχολικό συγκρότημα διαθέτει δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διεύθυνσης, βιβλιοθήκη, αίθουσα υπολογιστών, φυσικής και χημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, αποθήκη - κυλικείο καθώς επίσης και μια αίθουσα για τις στεγαστικές ανάγκες του Συλλόγου Γονέων. Το κτίριο είναι προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ και καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών της περιοχής.

Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ( 8/12/2011), αφού συμπληρώθηκε ο φάκελος από το τμήμα σχολικής στέγης με προδιαγραφές της Ε.Ε. και εκτελέστηκε με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το συνολικό κόστος της τελικής δαπάνης του κτιρίου έφτασε το 1,9 εκατ.  €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: