Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πάνος Παναγιωτόπουλος:«Η συνεργασία των ομογενειακών οργανώσεων του Ελληνισμού και του Εβραϊσμού στις ΗΠΑ μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει»

 
«Η συνεργασία των ομογενειακών οργανώσεων του Ελληνισμού και του Εβραϊσμού στις ΗΠΑ μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει για τις σχέσεις των κρατών και των λαών και για την αποκατάσταση της ειρήνης, της συνεργασίας και της καλής γειτονίας σε όλα τα επίπεδα των διεθνών σχέσεων».

Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος χαιρέτησε την κοινή επίσκεψη στην Αθήνα των προέδρων των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και το συντονισμό των δράσεων που έχουν δρομολογήσει σε μια σειρά από ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε μέρος χθες το πρωί στη συνάντηση των προέδρων των ανωτέρω οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ χθες το βράδυ τους ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρέθεσε στη συνέχεια δείπνο προς τιμήν τους.

Κατά τη διάρκεια των προσφωνήσεων που αντηλλάγησαν, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι ο Ελληνικός λαός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μετράει τους φίλους του. Και ότι πιστεύει πως η συντονισμένη δράση των οργανώσεων της Ελληνικής και της εβραϊκής ομογένειας στις ΗΠΑ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προβολή και υπεράσπιση των εθνικών δικαίων του Ελληνισμού σε μείζονα θέματα, όπως το Κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε άλλα σημεία της ομιλίας του παρουσίασε εν συντομία την πολιτική αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αρχαιολογικών χώρων που εφαρμόζει το ΥΠΠΟΑ και ζήτησε να συμβάλουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην προβολή του Ελληνικού μνημειακού πλούτου στις ΗΠΑ, για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο πολιτιστικός τουρισμός το 2014, αλλά και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων επεσήμαναν τη σημαντική συμβολή που είχε και έχει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης στο παρελθόν και τώρα με την ιδιότητα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζοντας ότι η πολιτιστική διπλωματία μπορεί να αποτελέσει συνεκτικό ιστό ειρήνης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των ελληνοαμερικανικών ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ έκαναν διεξοδική αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζει ο Ελληνικός πολιτισμός σε ό,τι αφορά την εθνική ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του απανταχού Ελληνισμού, αλλά και στη σημασία που έχει για τη συνοχή των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα για τις Ελληνικές κοινότητες των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: