Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ιερός... ερωτικός πόλεμος στην Συρία


Όπως υποστήριξε την Πέμπτη, ενώπιον του κοινοβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Λότφι μπεν Τζέντου, εκαντοντάδες Τυνήσιες γυναίκες έχουν φύγει από τη χώρα τους με προορισμό τη Συρία προκειμένου να κάνουν «ιερό ερωτικό πόλεμο», ικανοποιώντας τις σεξουαλικές ανάγκες των ισλαμιστών που μάχονται στη χώρα αυτή.

Οι γυναίκες αυτές «έχουν σεξουαλικές σχέσεις με 20, 30, 100 τζιχαντιστές», συνέχισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης (ANC). «Μετά από αυτές τις σεξουαλικές επαφές που έχουν στο όνομα του τζιχάντ αλ νικάχ (σ.σ. φράση που σημαίνει «ιερός ερωτικός πόλεμος»), επιστρέφουν έγκυες», πρόσθεσε. Δεν είναι γνωστό ωστόσο πόσες γυναίκες έχουν επιστρέψει στην Τυνησία σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Επίσης ο κ. μπεν Τζέντου, δεν διευκρίνισε εάν οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε καθημερινές ερωτικές πράξεις ή στο συνολικό αριθμό των συντρόφων κάθε γυναίκας.

Να σημειωθεί πως στην τζιχάντ αλ νικάχ επιτρέπονται οι ερωτικές επαφές εκτός γάμου και με πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα. Ορισμένοι σαλαφιστές τον θεωρούν ως θεμιτή μορφή «ιερού πολέμου».

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε πόσες γυναίκες βρίσκονται επί του παρόντος στη Συρία. Τα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για εκατοντάδες περιπτώσεις, όπως και εκατοντάδες άνδρες έχουν φύγει για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: