Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, η οποία τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας, ενώ προέβη και στην ακόλουθη δήλωση:

«Στεκόμαστε με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη θυσία τους στέλνουν ένα διαρκές μήνυμα αυταπάρνησης και αφοσίωσης στην πατρίδα.
 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωές μας και συμμετέχουν αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: