Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Άτυπη συνάντηση των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής της ΕΕ

 
Ολοκληρώθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εργασίες της Άτυπης Συνάντησης των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία έλαβε χώρα από 23 έως 24  Ιανουαρίου 2014, στα πλαίσια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
 
Στη συνάντηση μετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και οι Διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής των κρατών μελών της ΕΕ.
 
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατάρτιση οδικού χάρτη υλοποίησης των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013, ενόψει της επικείμενης συνάντησης των Υπουργών Άμυνας των χωρών της ΕΕ, η οποία θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνατοτήτων. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, με έμφαση στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων στις επιχειρήσεις και αποστολές της ΕΕ ανά τον κόσμο, στην πορεία για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια, στη συνεκτική Προσέγγιση (comprehensive approach) και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τέλος, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η κατάσταση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της επιχείρησης της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: