Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

“Χ”αρήκαμε ποδόσφαιρο! (βίντεο)


Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Η Juventus τέσσερις μέρες μετά τον αποκλεισμό της στο Coppa Italia από την Roma, φιλοξενήθηκε για ακόμα μια φορά στο Olimpico αυτή τη φορά από την Lazio με στόχο να πάρει μια μίνι εκδίκηση. Οι “Bianconeri” από την μια ήθελαν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους στο πρωτάθλημα και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, και από την άλλη οι Biancazzuri ήθελαν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους με τον Edy Reja στον πάγκο.

Ο Σλοβάκος τεχνικός κατέβασε την ομάδα του με ένα 3-4-2-1 με τους Berisha κάτω από τα δοκάρια,ο οποίος συνεχίζει να τον προτιμά παρά την επιστροφή του Marchetti από τον τραυματισμό του,οι τρεις στόπερ ήταν οι Cana,Dias,Biava,στην αριστερή πλευρά έπαιξε ο Konko,στην δεξιά ο Cavanda,τα δύο χαφ ήταν ο Biglia με τον Ledesma,μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο οι Hernanes και Candreva και στην κορυφή ο Klose. Ο Antonio Conte για ακόμα μια φορά ξεκίνησε με το αγαπημένο του 3-5-2 με τους  Buffon τερματοφύλακα,δεξιά τον Lichtsteiner,αριστερά τον Asamoah,Bonucci,Barzagli,Ogbonna τα τρία σέντερ μπακ,μπροστά τους οι Pogba,Vidal,Marchisio και επιθετικό δίδυμο οι Tevez και Llorente.

Το παιχνίδι άρχισε δυνατά με την Lazio να είναι αυτή που πιέζει για το γκολ παρασυρόμενη και από τον κόσμο της. Στο 13’ ο Buffon πήγε να κάνει τη γκέλα της αγωνιστικής καθώς μετά το γύρισμα του Barzagli ο Gigi πήγε να το “παίξει μάγκας” και να ντριμπλάρει τον Klose,ο οποίος κατάφερε να τον κόψει με τάκλιν αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 23’ ήταν η φάση που άλλαξε και την εικόνα του παιχνιδιού. Μετά την ωραία επέλαση του Konko από τα αριστερά,πέρασε τη μπαλιά τρύπα στον Klose,ο οποίος ανατράπηκε από τον Buffon με συνέπεια να κερδίσει το πέναλτι και την αποβολή του. Για να μπει ο Storari “θυσιάστηκε” ο Asamoah, πηγαίνοντας ο Conte τον Ogbonna στα αριστερά και γυρνώντας το σύστημα σε 4-3-2. Ο Candreva ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0.

Η Juventus προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35’ μετά το γύρισμα του Tevez ο Llorente έκανε το σουτ μέσα στην μικρή περιοχή αλλά ο Berisha μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα. Προς το τέλος του ημιχρόνου μπορούσε να δοθεί και άλλο πέναλτι στην Lazio αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Bonucci με τον διαιτητή ωστόσο να μην υποδεικνύει τίποτα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Lazio να αφήνει να κάνει το παιχνίδι της η Juventus και η ίδια να έχει τον δεύτερο ρόλο παρότι με παίκτη παραπάνω,ωστέ να την χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Τελικά δεν πέτυχε αυτό το εγχείρημα με την Juventus να ισοφαρίζει στο 58’. Ο Tevez με τον Lichtsteiner άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον Ελβετό να γυρίζει τη μπάλα εκεί που ακριβώς την ήθελε ο Llorente,στο κεφάλι του παίρνοντας μια περίεργη τροχιά η μπάλα καταλήγοντας στα δίχτυα. Μάλιστα μπορούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα δύο λεπτά μετά με τον Tevez να είναι σε θέση βολής αλλά ο Berisha να βγάζει το σουτ του σε κόρνερ.

Έπειτα τα ηνία στις ευκαιρίες τα πήρε η Lazio,αρχικά στο 76’ ο Ledesma εκτέλεσε το φάουλ ο Klose έκανε τη καρφωτή κεφαλιά όμως ο Storari με μια φοβερή αντίδραση που θα ζήλευε ακόμα και ο Buffon,σταμάτησε τη μπάλα στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 86’ και στη τελευταία ουσιαστική φάση του αγώνα ο Keita που είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του Candreva, έκανε την ατομική ενέργεια δοκίμασε ένα πανέμορφο πλασέ όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια πήγε στην αγκαλιά του Storari. Γενικά παρακολουθήσαμε ένα γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού με την μπάλα να είναι πάνω κάτω, και τις δύο ομάδες να μπορούσαν να πάρουν τη νίκη παρότι οι Bianconeri στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο βρισκόμενη παράλληλα και πίσω στο σκορ.

Αυτή η ισοπαλία δεν αφήνει σίγουρα κερδισμένη τη Lazio, καθώς και δεν πλησίασε στις θέσεις της Ευρώπης και βοήθησε με έμμεσο τρόπο την μισητή συμπολίτισσα της Roma(στο -9 από την πρώτη θέση με παιχνίδι λιγότερο αυτή τη στιγμή) που με νίκη σήμερα απέναντι στην Hellas Verona ελπίζει ακόμα στο όνειρο του πρωταθλήματος. Η Juventus σίγουρα δεν πανηγυρίζει με αυτό τον βαθμό απέναντι στη φετινή Lazio, αλλά δεν πρέπει να νιώθει και “χ”αμένη με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού και το χαρακτήρα που έβγαλε με παίκτη λιγότερο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: