Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η εύλογη απορία στα “χαρτιά” και η... special δικαίωση στο χορτάρι!

 
Του Δημήτρη Βαρσάνη
 
Όταν βγήκαν οι ενδεκάδες λίγο πριν αρχίσει το Chelsea-Manchester United στους φίλους των “Μπλε” προξένησε μεγάλη απορία η επιλογή του Jose Mourinho να ξεκινήσει τον Eto’o αφήνοντας στον πάγκο τον ανεβασμένο Torres. Τελικά στο γήπεδο δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Πορτογάλος τεχνικός πετυχαίνοντας Χατ-τρίκ ο Καμερουνέζος,το οποίο είναι δύσκολο να θυμηθούμε πότε το έκανε τελευταία φορά.

Η Chelsea παρά τα τρία της γκολ δεν έλαμψε με την εικόνα της,θα έλεγε κανείς ότι το πήρε με σβηστές μηχανές το παιχνίδι απέναντι σε μια Manchester United που παρότι έκανε μια καλή εμφάνιση στο Stamford Bridge για τα φετινά της δεδομένα,φαίνεται ότι έχει χάσει τη νοοτροπία του νικητή που τη διέκρινε με τον Sir Alex Ferguson.

Ο Jose Mourinho μαζί με τον Eto’o προτίμησε να ξεκινήσει με τον Cech κάτω από τα δοκάρια,δεξιά τον Ivanovic ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του,αριστερά τον Azpilicueta,κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Terry και Cahill,μπροστά τους ήταν οι Luiz και Ramires,δεξιά ο Willian,αριστερά ο Hazard,και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο έπαιξε ο Oscar.Από την άλλη πλευρά ο David Moyes έχοντας για αρκετό καιρό έξω τους Rooney,Van Persie και Fellaini,ξεκίνησε με τους De Gea στο τέρμα,δεξιά τον Rafael,αριστερά τον Evra,στο κέντρο της άμυνας τους Vidic και Evans,αμυντικά χαφ τον Jones και τον Carrick,αριστερά τον Valencia,δεξιά τον Young,επιτελικός μέσο τον Januzaj και κορυφή τον Welbeck.

Η Manchester United ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα χάνοντας την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία στο 2’,μετά από ωραία συνεργασία του Welbeck με του Young ο δεύτερος έκανε το σουτ αλλά ο Cech το απέκρουσε. Οι “κόκκινοι διάβολοι” στο πρώτο 15άλεπτο είχαν συντριπτική κατοχή υπέρ τους φτάνοντας ακόμα και στο 77% αλλά στη τελευταία πάσα υστερούσαν,με αποτέλεσμα η ακίνδυνη Chelsea μέχρι τότε να το εκμεταλλευτεί. Ο Eto’o έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά,πέρασε σαν σταματημένο τον Jones,δοκίμασε το σουτ το οποίο και με τη βοήθεια της κόντρας έγραψε το 1-0 στο 16’.

Η United προσπάθησε να μην το βάλει κάτω μετά από αυτή τη ψυχρολουσία και στο 27’ o Evra έκλεψε την μπάλα από τον Oscar,έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 30’ και στο 37’ έχασε δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες, με τον καλύτερο της παίκτη Januzaj στην πρώτη περίπτωση να περνάει υπέροχα τον David Luiz όμως στην μπαλιά του δεν ήταν κανείς στην μικρή περιοχή, και στη δεύτερη μετά από το γύρισμα του ο Welbeck δεν μπόρεσε να νικήσει τον Cech ο οποίος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 41’ ήταν η σειρά των “μπλε” να απαντήσουν με τον Eto’o και τη βοήθεια της κόντρας να βγάζουν τη μπαλιά στον Oscar,ο οποίος έκανε το γυριστό με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Όμως ο Eto’o τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και της ομάδας του. Ο Ramires άνοιξε ωραία στα δεξιά στον Cahill, αυτός σε ρόλο οργανωτή έκανε τη κάθετη μπαλιά στον Καμερουνέζο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Η Chelsea ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη με την αρχή του δευτέρου μέρους. Έπειτα από το κόρνερ του Willian, ο Cahill πήρε τη κεφαλιά, ο De Gea την έδιωξε δύσκολα αλλά στην επαναφορά ο Eto’o σε κενή εστία έκανε το 3-0 για την ομάδα του στο 49’ σημειώνοντας παράλληλα το δικό του αυθεντικό Χατ-τρίκ. Από εκεί και πέρα η Manchester United φάνηκε ότι δεν ήθελε να το πολεμήσει το παιχνίδι, αποχώρησε τραυματίας στο 51’ και ο Evra μπαίνοντας στην θέση του ο Smalling.

Η Chelsea στο τελευταίο μισάωρο καταναλώθηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, με τον Mourinho να βγάζει στο 68’ τον Oscar, ο οποίος κυμάνθηκε σε ρηχά νερά βάζοντας στην θέση του τον πιο αμυντικογενή John Obi Mikel. Στο 78’ η Manchester United προσπάθησε να σώσει λίγο τη κατάσταση με τον Μεξικανό επιθετικό Javier Hernandes-ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στην θέση του Young- να μειώνει σε 3-1 με προβολή από κοντά μετά το σουτ του Jones συνεχίζοντας την πολύ καλή παράδοση απέναντι στους “Μπλε”(6 γκολ σε 9 μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).

Μάλιστα μπορούσε να σκοράρει και νωρίτερα όταν στο 70’ μετά το γύρισμα του Cahill στον Cech, ο Τσέχος τερματοφύλακας πιέστηκε από τον Μεξικανό και τελευταία στιγμή με υποδειγματική ντρίπλα τον πέρασε και απομάκρυνε τη μπάλα. Στο 86’ πραγματοποίησε το δεύτερο ντεμπούτο του με τη μπλε φανέλα και ο Matic περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Willian. Τα τελευταία λεπτά οι παίκτες της Manchester United αναλώθηκαν σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα,με τους Vidic και Rafael να “σκοτώνουν” τους Hazard και Cahill αντίστοιχα με τον Σέρβο να αποβάλλεται και τον Βραζιλιάνο να δέχεται μόλις την κίτρινη κάρτα.

Με αυτή τη νίκη η Chelsea είναι σταθερά στην τρίτη θέση(49 βαθμούς)πίσω από τις Arsenal(-2)και Manchester City(-1), με τα κακά νέα όμως για τους “Μπλε” να βγαίνουν με τη λήξη του αγώνα καθώς ο τεχνικός της Chelsea γνωστοποίησε ότι ο Torres- ο οποίος μπήκε στο 79’ στη θέση του Eto’o- μπορεί να λείψει ακόμα και ένα μήνα λόγω τραυματισμού στο γόνατο του. Από την άλλη πλευρά η Manchester United(37 βαθμούς)παρέμεινε στην έβδομη θέση και ο στόχος της τετράδας μοιάζει και αυτός πλέον για κατόρθωμα,διότι η τέταρτη Liverpool και η πέμπτη Tottenham έχουν έξι βαθμούς παραπάνω ενώ η έκτη Everton(41 βαθμούς)παίζει σήμερα εκτός έδρας απέναντι στην West Brom,και αν κερδίσει θα ανέβει αυτή στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: