Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αγαπώ τη ζωή - Την προσφέρω απλόχερα

Έτοιμοι  για το νέο ραντεβού τους με την «προσφορά ζωής» είναι οι εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η επικείμενη, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς οργανώνεται από το Σάββατο 1 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Με κύριο σύνθημα «Αγαπώ τη ζωή - Την προσφέρω απλόχερα», το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, με τη συνεργασία της εκκλησίας, τοπικών φορέων και συλλόγων, καλεί τους παλιούς, αλλά και νέους αιμοδότες σε μια έμπρακτη πράξη απόδειξης της αγάπης για τη ζωή και της φροντίδας ώστε η κάθε στιγμή της ν’ αξίζει.

«Σας ευχαριστούμε που στηρίζεται τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε που θα είστε και αύριο εδώ», τονίζουν στο μήνυμά τους προς τους συμπολίτες μας ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. «Μαζί με τους πάνω από 4.000 εθελοντές μας στοχεύουμε να ενισχύσουμε πιο πολύ τη δυναμική του εθελοντικού κινήματος καλωσορίζοντας εγκάρδια νέους υποστηρικτές, νεαρά παιδιά, και γιορτάζοντας με κάθε ευκαιρία τα όμορφα και θετικά, την υγεία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη φροντίδα. “Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής”, και στον τόπο μας έχουμε αποδείξει ότι και αγαπάμε και προσφέρουμε ουσιαστικά και συμβολικά τη “ζωή” απλόχερα σε όλους», προσθέτουν.
Και αυτή η εξόρμηση φιλοξενείται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς:
Σάββατο 1/2 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 2/2 8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 3/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 4/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 5/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
και 5.00μ.μ.-8μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
Πέμπτη 6/2 και
Παρασκευή 7/2 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (2313 313151, -117) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: