Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

4000 ευρώ για ένα τέρας


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων (cat p.a.w.s) καταγγέλλει περιστατικό βάναυση κακοποίση ζώου στην Κύπρου. Αναλυτικά, στην περιοχή του Κόρνου πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, βρέθηκε γάτος κρεμασμένος πάνω στην περίφραξη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Ο Σύνδεσμος ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, τον P.A.W.S (Protecting Animals Without Shelter) και την Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου (Συντονιστικό όργανο των σημαντικότερων φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων στην Κύπρο), ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν σαν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπεύθυνων αυτής της βαρβαρότητας. «Ηδη έχουν μαζευτεί πάνω από 4,000 ευρώ και το ποσό ανεβαίνει συνεχώς, ενώ εισφορές άρχισαν να έρχονται και από το εξωτερικό» αναφέρει ο σύνδεσμος.

Μάλιστα η P.A.W.S καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν οδηγίες, ώστε η αστυνομία να ενεργεί με αμεσότητα και σοβαρότητα σε τέτοιες περιπτώσεις όπως ακριβώς προνοεί και η σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η ανοχή που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα η αστυνομία, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές έχουν οδηγήσει σε έξαρση των περιστατικών βίας και κακοποίησης των ζώων.

Όσον αφορά για το περιστατικό, ενημερώθηκε η αστυνομία Κοφίνου η οποία περισυνέλλεξε το νεκρό ζώο και γίνονται έρευνες για εντοπισμό των υπεύθυνων αυτής της βάναυσης πράξης ενώ έχουν μαζευτεί στοιχεία και τεκμήρια ώστε, αν εντοπιστούν οι δράστες, να μπορούν να ταυτοποιηθούν με το έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: