Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τους 700 έφτασαν οι νεκροί απο τις εσωτερικές εκκαθαρίσεις, στους κόλπους της συριακής αντιπολίτευσης



Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταξύ της 3ης και της 11ης Ιανουαρίου, οι μάχες μεταξύ των διαφόρων αντάρτικων ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης(τζιχαντιστών - μη τζιχαντιστών) προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, τον θάνατο 697 ανθρώπων και την αιχμαλωσία εκατοντάδων άλλων, των οποίων αγνοείται η τύχη, και από τα δύο στρατόπεδα.

Το Παρατηρητήριο υπογράμμισε ότι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια γενικευμένη επίθεση ισλαμιστών αντιπάλων τους του Ισλαμικού Μετώπου στη Συρία, έχουν διαπράξει 16 επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των δεύτερων σε μία εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων μαχητών και πολιτών.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), οργάνωση – παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις επιθέσεις, μετά τις εκατοντάδες που έχει διαπράξει τα δέκα τελευταία χρόνια στο Ιράκ κατά αμερικανών στρατιωτών, ιρακινών αστυνομικών και στρατιωτικών, όπως και κατά σιιτών, τους οποίους αποστρέφεται.

Μάλιστα, ο Διοικητής του ΙΚΙΛ προειδοποίησε τους πρώην συμμάχους του στην συριακή εξέγερση ότι αν αυτοί του επιτεθούν θα προσφύγει σε αυτού του είδους τις επιθέσεις.
Μόνον το Σάββατο 39 αντάρτες σκοτώθηκαν από τέτοιου είδους επιθέσεις στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Ιντλίμπ και της Ράκα, κατέληξε το Παρατηρητήριο.
Συνολικά, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 351 αντάρτες, 246 τζιχαντιστές και 100 άμαχοι, εκ των οποίων 21 είχαν εκτελεστεί, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία σημείωσε ωστόσο ότι ο πραγματικός απολογισμός μπορεί να είναι υψηλότερος, καθώς δεκάδες νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: