Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμη ήταν η Νεάπολη


Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε το δήμο Νεάπολης-Συκεών το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση και την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία. Η δημοτική αρχή ήταν προετοιμασμένη για μια τέτοια περίπτωση, έχοντας οργανώσει και αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα στις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Με κέντρα επιχειρήσεων το εργοτάξιο του δήμου και το δημοτικό κατάστημα Πεύκων, τα ειδικά συνεργεία ανέλαβαν δράση ήδη από χθες το βράδυ προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς τόσο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών, όσο και για την απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση της αστικής συγκοινωνίας από τα όρια του δήμου.

Στους δρόμους βρίσκεται ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει «ανοιχτή» γραμμή με τους επικεφαλής αντιδημάρχους Πρασίνου-Μικροέργων-Ηλεκτροφωτισμού Αλέκο Σιμητόπουλο και Καθαριότητας Θόδωρο Κυζιρίδη, καθώς και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους αντιδημάρχους και προϊσταμένους υπηρεσιών, προκειμένου να συντονίσει και να κατευθύνει την όλη προσπάθεια.

Άλλωστε, όλα τα ζητήματα και οι στόχοι είχαν τεθεί αναλυτικά και σε σύσκεψη που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους αντιδημάρχους, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι προβλέπεις των μετεωρολόγων. «Στόχος μας είναι να μην διακοπεί η ομαλή λειτουργία της πόλης μας. Με την πάγια ετοιμότητά μας, την έγκαιρη κατάρτιση σχεδίων εκτάκτων αναγκών και τον καταμερισμό καθηκόντων σε πρόσωπα και υπηρεσίες, θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε και αυτή τη φορά να ξεπεράσουμε σχετικά ήπια και χωρίς εκτεταμένα προβλήματα το κύμα κακοκαιρίας», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, προσθέτοντας ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα είναι σε επιφυλακή για όσο χρόνο απαιτηθεί από τα καιρικά φαινόμενα και τις όποιες ανάγκες προκύψουν, και υπενθυμίζοντας ότι στο δήμο λειτουργεί έτσι κι αλλιώς το επιτυχημένο σύστημα της εβδομαδιαίας βάρδιας αντιδημαρχιών εκτάκτων αναγκών.

Στη μάχη έχουν ριχτεί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με τα ειδικά εκχιονιστικά οχήματα, τα υδροφόρα, τα πλυντήρια, τα οχήματα 4Χ4 και τις αλατιέρες, τα οποία ελέγχονται και συντηρούνται τακτικά, καθαρίζουν συνεχώς τους κεντρικούς αλλά και παράπλευρους δρόμους, καθώς και τις περιοχές γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα, και ρίχνουν αλάτι.

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων λόγω του υψομέτρου όπου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αλ.Σιμητόπουλο, στο επίκεντρο βρίσκονται η κεντρική Λεωφόρος Παπανικολάου και οι οδοί Ειρήνης, Αγίας Τριάδος, Ρόδων, Κωνσταντινουπόλεως, κ.λπ.
Καλύτερη είναι η κατάσταση στις υπόλοιπες τρεις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου όπου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Θ.Κυζιρίδης, η προσπάθεια εστιάζεται σε όλους τους δρόμους από όπου διέρχονται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σε σχολεία και χώρους μαζικής συνάθροισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: