Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Την πλήρη στήριξή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία κι ανεξαρτητοποίηση του παλαιστινιακού κράτους, επανέλαβε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νέου Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι στο γραφείο του δημάρχου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της πρεσβείας, Μωχάμετ Τζεράρ και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι, αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στη στήριξη που παρείχε ανέκαθεν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου κι ελεύθερου κράτους της Παλαιστίνης. Επίσης, ενημέρωσε τον «αδερφό» του, όπως χαρακτήρισε τον Σίμο Δανιηλίδη, για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό ζήτημα, την πάγια θέση τους στην ειρηνευτική διαδικασία με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Παλαιστίνης και τις δυσκολίες που συναντά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο κ. Τουμπάσι τόνισε τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας για έναν πιο ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση μιας δίκαιης λύσης προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζήτησε από το δήμαρχο τη συνέχιση και εντατικοποίηση της ήδη έντονης ηθικής υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού με την αδελφοποίηση περιοχών, αλλά και τη διοργάνωση πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα προωθήσουν τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τού απηύθυνε επίσημη πρόσκληση, την οποία και αποδέχτηκε, να επισκεφθεί την Παλαιστίνη (τη Ραμάλα, τη Βηθλεέμ, τα Ιεροσόλυμα) και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο.
Την ιδιαίτερη σχέση του και τα αδερφικά του αισθήματα, από τα μαθητικά και φοιτητικά του κιόλας χρόνια, για τον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


Ο κ. Δανιηλίδης συγκινήθηκε θυμούμενος τα «φλογισμένα μάτια» του Γιασέρ Αραφάτ, όπως είπε, την παρουσία του στην κηδεία του Παλαιστίνου ηγέτη στη Ραμάλα με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές, αλλά και τις προηγούμενες επισκέψεις του στα ερείπια της Ραμάλα -στο χώρο του πρώην στρατηγείου καθώς και στα στρατόπεδα της Παλαιστίνης. Να σημειωθεί ότι για ένα μεγάλο διάστημα η παλαιστινιακή σημαία κυμάτιζε στο δημαρχείο του πρώην δήμου Συκεών, δίπλα στην ελληνική, κάτι που έδειξε να γνωρίζει ο πρέσβης της Παλαιστίνης.

«Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω και να υποστηρίζω ότι η Διεθνής Κοινότητα οφείλει στην περίπτωση της Παλαιστίνης -όπως και της Κύπρου- να εξαναγκάσει τους κατακτητές να ελευθερώσουν τα κατεχόμενα εδάφη. Είναι κάτι που θέλω να το ζήσω και να το γιορτάσω», τόνισε ο Σ.Δανιηλίδης απευθυνόμενος στον κ.Τουμπάσι, με τον οποίο συμφώνησε να προωθηθεί κοινή συνεργασία για την περαιτέρω ανάδειξη του Παλαιστινιακού ζητήματος στις τοπικές κοινωνίες.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Κ.Μ., αποδέχτηκε την πρόταση του Παλαιστίνιου πρέσβη να επισκεφθεί τη χώρα του και δεσμεύτηκε ότι αντιπροσωπεία δημάρχων της Π.Ε.Δ.Κ.Μ θα μεταβεί το συντομότερο δυνατό στην Παλαιστίνη και θα προχωρήσουν σε αδελφοποιήσεις περιοχών. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η βούληση να δρομολογηθούν, σε συνεργασία με την παλαιστινιακή παροικία στη Θεσσαλονίκη, πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: