Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Η διεθνής διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015» και η άσκηση «Αστραπή»


Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, διεξήχθη η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού. Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και Μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές [Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Counter Air Operations), Αποστολές Επιθετικής Σάρωσης (Fighter Sweep), Επιχειρήσεις Εναντίον Δυνάμεων Επιφάνειας (Anti Surface Force Air Operations), Επιχειρήσεις Υποστήριξης - Αεροπορικής Αναγνώρισης, Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης (Combat Search and Rescue), Αποστολές Στρατηγικής Επίθεσης, Άμεση Καταστολή Στόχων (Time Sensitive Targets)], σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα.















Η παρουσία της άσκησης στον Έλληνα υπουργό Εθνικής; Άμυνας: ΕΔΩ


Την ίδια χρονική περίοδο, στο πλαίσιο της ετήσιας προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, πραγματοποιήθηκε, στην περιοχή Μυρτώου, η άσκηση ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 2/15’’ με συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ομάδων της ΔΥΚ. Παράλληλα, μονάδες της ασκήσεως συμμετέχουν και στην άσκηση ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ 15’’ της ΠΑ.


Στο πλαίσιο της ασκήσεως ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 2/15’’ την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επέβη στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, και παρακολούθησε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης καθώς και πυρά πλοίων στο Πεδίο Βολής Καράβια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: