Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Δυτική Θεσσαλονίκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκαν το πρωί της 28 Μαΐου 2015, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος), Σίμος Δανιηλίδης (Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Αντιπρόεδρος), Μιχάλης Ξανθόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος Παύλου Μελά, Γραμματέας), Ευθύμιος Φωτόπουλος (Δήμαρχος Δέλτα) και Απόστολος Αντωνούδης (Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη).

Τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Του επέδωσαν μια πλακέτα με απεικόνιση λεπτομέρειας ψηφιδωτού από την ανασκαφή της Αμφίπολης και τον ενημέρωσαν για ζητήματα που αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Ξεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του σήμερα με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).


«Η μακεδονική γη βοά από τα σπλάχνα της ότι είναι Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο κ. Παυλόπουλος του απάντησε: «Γι' αυτό, μόνο ανόητοι μπορούν να αμφιβάλουν. Η Αμφίπολη είναι ανεξάντλητη ως περιοχή, εάν συλλογισθεί κανείς πότε ξεκίνησαν οι ανασκαφές. Και να θυμάστε ότι είναι πολλά τα χρόνια που έχει να μας εκπλήσσει στο μέλλον η αρχαιολογική σκαπάνη».

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου στάθηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μία τιμητική πλακέτα που του προσέφεραν τα μέλη της αντιπροσωπείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία απεικόνιζε το έμβλημα της Περιφερειακής Ένωσης: τον Μέγα Αλέξανδρο, το αστέρι της Βεργίνας και μία λεπτομέρεια από το ψηφιδωτό της Αμφίπολης.


Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης, ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, γιατί υπάρχει, όπως σημείωσε, πολύ μεγάλος πλούτος που μπορεί να αναδειχθεί και να συνδράμει και στα εθνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: «Όσο μπορώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την τοπική αυτοδιοίκηση θα την στηρίζω πάντα ως κύτταρο της Δημοκρατίας αλλά και ως πυλώνα της κοινωνίας μας. Μου θυμίζετε πολλά από την εποχή του υπουργείου Εσωτερικών. Άλλες εποχές, άλλη η σημερινή εποχή. Μία τοπική αυτοδιοίκηση που στη δική σας περιοχή έχει επωμισθεί αρμοδιότητες και βάρη που ξεπερνούν τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει και την ανθρωπιστική κρίση. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, γιατί τις έχετε αποδείξει, καθώς οι περισσότεροι από εσάς υπηρετείτε την τοπική αυτοδιοίκηση χρόνια ολόκληρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, δήλωσε: «Διατηρούμε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία μας την περίοδο που ήσασταν υπουργός Εσωτερικών» και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: