Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι Στρατιωτικοί αγώνες μονάδων της 98 ΑΔΤΕ στην Μυτιλήνη (βίντεο)


Στα πλαίσια της ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας και του ομαδικού πνεύματος αλλά και της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και των στρατιωτικών δεξιοτήτων των μονάδων αλλα και στον δρόμο που χάραξαν οι γνωστοί στρατιωτικοί αγώνες «Φλωράκεια» στην Βόρεια Ελλάδα, την Πέμπτη το πρωί, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, οι στρατιωτικοί αγώνες της 98η  Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Όπως μετέδωσε το LesvosPost.com, 900 περίπου μόνιμοι στρατιωτικοί, οπλίτες και απλοί πολίτες κατέκλυσαν τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης όπου παρακολούθησαν να διεξάγονται, απο μόνιμα και κληρωτά στελέχοι μονάδων της 98ης ΑΔΤΕ, αγωνίσματα, όπως αυτό της διελκυστίνδας, της λογχομαχίας, του δρόμου 1600 μέτρων αλλά και στρατιωτικές επιδείξεις ακρίβειας, οπλοασκήσεις, μεταφοράς τραυματία καθώς και των στρατιωτικών εμβατηρίων.


Νικήτρια ομάδα για δεύτερη συνεχή χρόνια με την μεγαλύτερη βαθμολογία αναδείχτηκε η μονάδα της 296 ΜΚ ΤΕ όπου έλαβε το λάβαρο των στρατιωτικών αγώνων από τον Στρατηγό Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ξανά με σκοπό και του χρόνου να είναι η οικοδέσποινα των στρατιωτικών αγώνων.

Στο τέλος των αγώνων απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις... στους 3 (τρεις) πρώτους από κάθε αγώνα.

Παρών στις εκδηλώσεις  έδωσε ο Υποστράτηγος, Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, Θεόδωρος Τοπουζης, που χειροκρότησε τις προσπάθειες των αγωνιζομένων, και σύσσωμη η λοιπή στρατιωτική ηγεσία του νησιού.


Από την πολιτική ηγεσία το παρόν έδωσε ο πρώην δήμαρχος Λέσβου κ Βουνατσος, η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Λέσβου κ.α Αθηνά Ιωσιφελλη και ο Πρόεδρος επιτροπής σταδίου Μυτιλήνης κος Στεργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: