Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η διεθνής άσκηση μάχης εντός κατοικημένων τόπων «KAPYONG BUGLE» (φωτογραφίες - βίντεο)


Απο τις 27 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαίου πραγματοποιήθηκε στο Paderborn της Γερμανίας η διεθνής άσκηση «KAPYONG BUGLE» με αντικείμενο την μάχη εντός κατοικημένων τόπων και αστικού περιβάλλοντος, η ανάπτυξη με επίκεντρο τον επιμερισμό των τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας στις συμμετέχουσες μονάδες, τακτική εκπαίδευση σε σύνθετα αστικά περιβάλλοντα αλλα και να βελτιωθούν οι δυνατότητες, σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, των εμπλεκομένων μονάδων.


Την πρώτη μέρα οι ασκούμενοι πραγματοποίησαν ασκήσεις σκοποβολής αλλα και ασκήσεις πυρ και κίνηση μονάδων - υπομονάδων εντός αστικού χώρου. Την δεύτερη μέρα έλαβαν χώρα πιο εξειδικευμένες ασκήσεις όπως πρώτες βοήθειες μάχης, εκτέλεση περιπόλων και εκκαθάριση οικίας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την σχεδίαση - εκτέλεση αμυντικών και επιθετικών κινήσεων, εντός πόλης, επιπέδου Λόχου - τάγματος.


Να σημειωθεί πως όλες οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν ημέρα και νύχτα και επίσης υπήρξαν διάφορα μικρά σενάρια κατα την διάρκεια των ασκήσεων, όπου οι εμπλεκόμενες μονάδες έπρεπε να περάσουν επιτυχώς, όπως διάσπαρτες «εχθρικές δυνάμεις» εντός αστικών περιοχών ή αντιδράσεις πολιτών κατα την διάρκεια των εκκαθαρίσεων.


Στην άσκηση έλαβαν μέρος 50 καταδρομείς απο την 5η Μοίρα RIFLES (τα βρετανικά ΛΟΚ) και 122 στρατιώτες απο το 2ο Ελαφρύ Τάγμα πεζικού Princess Patricia του καναδικού στρατού.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: