Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το σχέδιο αναμόρφωσης των Συκεών ξεκίνησε


Θέση στην… καρδιά της Δ.Ε. Συκεών πήραν την ειδικά κατασκευαστικά συνεργεία εγκαινιάζοντας τον κύκλο ανακατασκευής οδών και πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Η αρχή έγινε από την οδό Κανάρη, όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της συνολικής ασφαλτόστρωσής της, μετά την ολοκλήρωση της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια κεντρική οδό μήκους 800 μέτρων, από την εκκλησία των Αγίων Χαραλάμπου και Χριστοφόρου μέχρι το ύψος της οδού Ανθέων, το οδόστρωμα της οποίας ανακατασκευάζεται πλήρως.

Το επόμενο διάστημα τα συνεργεία πρόκειται να εγκατασταθούν στον κεντρικό άξονα της οδού Επταπυργίου, προχωρώντας στην πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος. Παράλληλα, και μετά την ολοκλήρωση της υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ και την αντικατάσταση των κολονών φωτισμού που προηγήθηκε, οι εργασίες θα συνεχιστούν στα πεζοδρόμια, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του άξονα και των παρακείμενων κάθετων οδών.


Να σημειωθεί ότι η συντονισμένη προσπάθεια και η επίμονη διεκδίκηση από τη δημοτική αρχή έφερε ως αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα υπογείωσης του δικτύου της υψηλής τάσης ρεύματος και την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση όλου του οδικού άξονα όπου εκτελείται η υπογείωση (Επταπυργίου, Κανάρη, τμήματος της Ανθέων και κάθετων προς αυτές δρόμων), ώστε να αποφευχθούν «τραυματισμοί» οδών και «μπαλώματα».

«Οι συνδημότες μας και ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με την ψήφο του να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας. Κι αυτό κάνουμε με συνέπεια και προσήλωση στην αποστολή μας διεκδικώντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα για το δήμο μας. Από σήμερα οι συμπολίτες μας απολαμβάνουν έναν πλήρως ανακατασκευασμένο και ασφαλτοστρωμένο με αντιολισθητικό τάπητα οδικό άξονα, διαδικασία που θα συνεχιστεί άμεσα και στην οδό Επταπυργίου», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρέθηκε αρκετές φορές στην οδό Κανάρη, παρακολουθώντας και ελέγχοντας τις εργασίες.


Στην περιοχή ασφαλτόστρωσης μετέβη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας για την εξέλιξη των εργασιών και την πορεία του προγράμματος, ενώ είχε συνομιλίες και με κατοίκους. «Οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα έχουμε μια συνολική εικόνα μιας αναμορφωμένης περιοχής. Όλα όσα σχεδιάζουμε και διεκδικούμε υλοποιούνται με συνέπεια έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να βιώνουν μια καλύτερη καθημερινότητα», ανέφερε, δίνοντας οδηγίες στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τοπικών τεχνικών προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο κατασκευαστικό έργο που συντελείται αυτήν την περίοδο στα όρια ολοκλήρου του δήμου, με το συνολικό προϋπολογισμό των έργων να ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ. «Παρά τις δυσκολίες των εποχών, ο δήμος μας μπορεί και υλοποιεί ένα μεγάλο, φιλόδοξο και ιεραρχημένο σχέδιο παρεμβάσεων, ενισχύοντας το πλαίσιο και τη δυναμική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας. Είναι έργα που αποτελούν προτεραιότητες, που τα έχουν ανάγκη οι συνδημότες μας και η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των όρων ανάπτυξης και ποιότητας ζωής»,



Δεν υπάρχουν σχόλια: