Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μαχητές που Δοξάστηκαν


Στο ουδέτερο γήπεδο των Τρικάλων η ομάδα μπάσκετ των Πεύκων έγραψε τη δική της χρυσή ιστορία. Οι «Μαχητές-Δόξα» πέτυχαν αυτό που ελάχιστοι πίστευαν πριν την πραγματοποίηση του αγώνα κατάταξης (μπαράζ), και δεν ήταν παρά μόνο η νίκη και η άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ. Το πίστευαν οι άνθρωποι της ομάδας, το πίστευαν οι φίλαθλοι, και το πέτυχαν ανοίγοντας ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου και του αθλητισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Οι «Μαχητές-Δόξα Πεύκων», η ομάδα που προήλθε από την ένωση των δύο συλλόγων το 2012 (Μαχητές και Δόξα), ολοκλήρωσαν μια λαμπρή πορεία με τελευταίο σταθμό το γήπεδο των Τρικάλων, όπου το Σάββατο, 16.5.2015, κατέκτησαν την άνοδο στη δεύτερη τη τάξη εθνική κατηγορία του μπάσκετ. Στον αγώνα μπαράζ νίκησαν τον Φάρο Κερατσινίου με 78-69, αποτέλεσμα που έδωσε το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς.


Να σημειωθεί ότι η ομάδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β΄ Εθνικής τερματίζοντας στη δεύτερη θέση (πρώτος ο Προμηθέας Πάτρας), θέση που της έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 κατηγορία αντιμετωπίζοντας τον δεύτερο του Νοτίου Ομίλου που ήταν ο Φάρος Κερατσινίου (πρωταθλήτρια η Κύμη Εύβοιας). Κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και χάριν της μαχητικότητας των παικτών (με μέσο όρο ηλικίας τα 20 έτη), οι «Μαχητές-Δόξα Πεύκων» έκαναν την -για πολλούς- έκπληξη, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μια έμπειρη ομάδα που αποτελούνταν από παίκτες με μακρά πορεία στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 κατηγοριών.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, για έναν άθλο που πέτυχαν τα παιδιά μας, στα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές και τους παράγοντες της ομάδας, τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τους προπονητές και τους γονείς των παιδιών», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.


«Το τελικό αποτέλεσμα της ανόδου στην ανώτερη κατηγορία ήρθε να επιβεβαιώσει και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες όλων, να δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες τους. Η επιτυχία αυτή μας κάνει όλους υπερήφανους στο δήμο μας, περισσότερο όμως αυτούς που πίστεψαν στο μεγάλο όραμα, πίστεψαν στη δύναμη της ένωσης των δυνάμεων και προχώρησαν ενωμένοι. Μετά την επιτυχία του Φοίβου Συκεών στο χάντμπολ, που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική του πρωταθλήματος, τώρα ο δήμος μας έχει να καμαρώνει άλλη μια μεγάλη συμμετοχή σε ανώτερη κατηγορία ομαδικού αθλήματος. Αυτό αποδεικνύει ότι οι ομάδες μας στο δήμο μας υπηρετούν και καλλιεργούν τον αθλητισμό με όραμα και σχεδιασμό, για αυτό ανεβάζουν τον πήχη των διακρίσεων όλο και ψηλότερα. Σ’ αυτήν τον αγώνα ο δήμος μας στέκεται και θα στέκεται αρωγός, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια υγειούς αθλητικής ανάπτυξης». τόνισε ο κ. Δανιηλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: