Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Premier League:Αγωνία σε τρεις για την τελευταία θέση του υποβιβασμού


του Δημήτρη Βαρσάνη

Καθώς μπαίνουμε στη τελευταία εβδομάδα της Premier League πρόκειται να έχουμε μια κούρσα τριών αλόγων για τη τρίτη και τελευταία θέση του υποβιβασμού. Η Burnley και η QPR έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου διασφαλίζουν ότι τόσο η Aston Villa όσο και η Leicester θα παίζουν και του χρόνου στη κορυφαίας κατηγορία.


Sunderland
Θέση: 16η
Πόντοι: 37 (ένα παιχνίδι στο χέρι)
Διαφορά τερμάτων: -20
Εναπομείναντες αγώνες: Arsenal, Chelsea( εκτός)

Ο βαθμός που αποκόμισε η Sunderland στην εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Leicester το Σάββατο που μας πέρασε ήταν σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά εξακολουθεί να κινδυνεύει η θέση της και την επόμενη χρονιά στη Premier League. Αντιθέτως αν κέρδιζαν τις “αλεπούδες” θα μπορούσαν ήδη από τώρα να κάνουν σχέδια για την επόμενη σεζόν.

Τώρα έχει δύο παιχνίδια για να πάρει τον έναν βαθμό που χρειάζεται. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι πρέπει να πάει στο Λονδίνο να αντιμετωπίσει τόσο την Arsenal όσο και τη Chelsea. Οι Gunners θα θέλουν να κερδίσουν ώστε να εξασφαλίσουν την απευθείας είσοδο τους στους ομίλους του Champions League. Η Chelsea από την άλλη θα επιζητεί να τελειώσει με μια νίκη πριν της παραδοθεί το στέμμα της πρωταθλήτριας.

Στη Sunderland αφήνει πολλές υποσχέσεις η πρόσφατη ιστορία της κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Τη περασμένη σεζόν έγινε και εξακολουθεί να είναι η μόνη που κέρδισε στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια ομάδα του Jose Mourinho στο Stamford Bridge. Εκείνη η νίκη επιτεύχθηκε σε μια άλλη μεγάλη απόδραση, όταν κέρδισε επίσης τη Manchester United και πήρε την ισοπαλία εναντίον της Manchester City τις τελευταίες εβδομάδες. Μπορούμε να δούμε μια επανάληψη όλων αυτών των γεγονότων;

Ο μόνος τρόπος για να υποβιβαστεί η Sunderland είναι να ηττηθεί και στις δύο εναπομείναντες αναμετρήσεις της και κερδίσει η Hull τη Manchester United. Η Newcastle θα πρέπει επίσης να πάρει κάτι απέναντι στη West Ham, και ίσως της φτάσει ακόμα και ο ένας βαθμός άμα καλυφθούν στις “μαυρόγατες” τα πέντε και πάνω τέρματα σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια υπερτερόντας στην ισοβαθμία. Αν η Sunderland χάσει στους δύο συγκεκριμένους αγώνες με τέσσερα γκολ και κάτω συνολικά, τότε θα υποβιβαστεί μόνο αν κερδίσουν τόσο η Hull όσο και η Newcastle.

Newcastle
Θέση: 17η
Πόντοι: 36
Διαφορά τερμάτων: -25
Εναπομείναντος αγώνας: West Ham (εντός)

Μετά από τόσες δυσκολίες φαινόταν ότι η Newcastle θα περικυκλωθεί από τα τριαντάφυλλα όταν ο Emmanuel Riviere την έβαλε μπροστά στο σκορ απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη QPR. Όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια διαφορετική ιστορία με τους Matt Phillips και Leroy Fer να γυρίζουν το παιχνίδι. Αυτό την αφήνει σε μια πάρα πολύ επισφαλής θέση.

Τη τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει μια West Ham η οποία μπορεί να είναι σωσμένη και στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ουσιαστικά να είναι ακυβέρνητη καθώς σε λίγες εβδομάδες λήγει το συμβόλαιο του προπονητή της Sam Allardyce. Ωστόσο, ποιος καλύτερος τρόπος για τον “Big Sam” να πάρει εκδίκηση για την απόλυση του από τους “Magpies” το 2008 από το να πάει στο “St James’ s Park” και να ρίξει την ομάδα του Ashley;

Μόνο η νίκη κόντρα στη West Ham μπορεί να τους εγγυηθεί τη παραμονή. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα βασιστεί στο τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Αν η Newcastle φέρει ισοπαλία με τη West Ham τότε θα πρέπει να ελπίζει ότι η Hull δεν θα νικήσει τη Manchester United. Αν η ομάδα του Steve Bruce κερδίσει τους “Red Devils”, τότε το σύνολο του Carver δεν θα υποβιβαστεί αν η Sunderland χάσει με ένα συνολικό συνδυασμό πέντε τερμάτων τουλάχιστον από την Arsenal και τη Chelsea.

Αν χάσει η Newcastle από τη West Ham τότε θα υποβιβαστεί στη περίπτωση που κερδίσει η Hull.

Hull
Θέση: 18η
Πόντοι: 34
Διαφορά τερμάτων: -18
Εναπομείναντος αγώνας: Manchester United (εντός)

Δεν φαίνονται καλά τα πράγματα για τη Hull καθώς η δεύτερη αποστολή της στη Premier League είναι πολύ κοντά στο τέλος της μετά από δύο χρόνια, ακριβώς όπως έγινε και το 2010. Το περασμένο Σάββατο έβαλε μια γενναία επίδειξη στο γήπεδο όμως έχασε με 2-0 από τη Tottenham. Όπως συνέβη τόσο συχνά για τις “τίγρεις” αυτή τη χρονιά η αποτυχία να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους τους έχει κοστίσει ακριβά με τον Jelavic να σημαδεύει το δοκάρι όταν το δοκάρι ήταν ισόπαλο.

Έτσι, γυρίζει ξανά στο KC Stadium όπου θα φιλοξενήσει τη Manchester United και θα ελπίζει να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τη τρίτη θέση, την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή η Arsenal. Όταν η Hull έμεινε το το 2009 έπαιξε πάλι με τους “Red Devils” στην έδρα της τη τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, έχασε εκείνο το απόγευμα και πρέπει να τα πάει καλύτερα αυτή τη φορά.

Τουλάχιστον στο Hull ξέρουν ότι απλά πρέπει να κερδίσουν, τίποτα άλλο δεν θα χρησιμεύσει. Ακόμα και αν το καταφέρουν όμως θα πρέπει να στηρίζονται σε άλλους για να τους γίνει η χάρη.
Αν η Hull κερδίσει τη Manchester United τότε θα είναι ασφαλής αν η Sunderland χάσει τόσο τους δύο αγώνες της με την Arsenal και τη Chelsea ή αν η Newcastle δεν κερδίσει στην έδρα της τη West Ham. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων της δίνει τη δυνατότητα ώστε να υπερισχύει σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τις δύο ομάδες του Βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: