Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Βασικές αρχές ατομικής τακτικής και κίνησης οκταμελούς περιπόλου απο την ΛΕΦΕΔ Αττικής


Tην Κυριακή 26 Απριλίου η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Αττικής καλώς όρισε τα νέα της μέλη της, με μια εκπαιδευτική άσκηση με αντικείμενο τις βασικές αρχές ατομικής τακτικής και κίνησης οκταμελούς περιπόλου. Η εκπαίδευση ξεκίνησε με στατικές ασκήσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο .

Στην συνεχεία δόθηκε εντολή κίνησης  στα περίπολα και ακολούθησε τακτική κίνηση εντός και εκτός δρόμου. Κατά την διάρκεια της κίνησης δίνονταν από τον εκπαιδευτή εμπλοκές από όλες τις κατευθύνσεις με απώτερο σκοπό τον σωστό τρόπο απαγκίστρωσης από τη θερμή ζώνη.

Μετά από πορεία δύο χιλιομέτρων σε δύσβατη δασώδης περιοχή μέσω εμπλοκών, απαγκιστρώσεων, εύρεση θέσεως με χρήση χάρτη-πυξίδας και διάσχισης δρόμων κατέληξαν στο δεύτερο μέρος όπου ξεκίνησε και το δεύτερο σκέλος της εκπαίδευσης.


Περιλάμβανε πυρ και κίνηση των ομάδων ,βασικές αρχές σκόπευσής, ρίψη εκπαιδευτικής χειροβομβίδας, έρπιν, εκκαθάριση οικίας και στοχευόμενες βολές έναντι στόχου στα 30 μέτρα με G 3 A4- M 16 και M 4. 

Στο τέλος του δεύτερου σκέλους δημιουργήθηκε στοίβας μάχης με όλα όσα διδάχτηκαν. Η διέλευση του στίβου έγινε ατομικά και χρονομετρημένα. Το κάθε μέλος βαθμολογήθηκε   λαμβάνοντας υπόψη  την σωστή κίνηση, την ευστοχία έναντι των στόχων ,τον χρόνο διέλευσης και την ποσοτική επιτυχία σε διαγώνισμα μαθηματικών υπό ένταση.


Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η Λέσχη: «Όλα τα παραπάνω ήταν μία σύντομη εισαγωγή στους κόλπους της εφεδρείας. Αποτέλεσαν το καλώς όρισμα στα νέα μέλη μας, στην μεγάλη οικογένεια της ΛΕΦΕΔ και στα εκπαιδευτικά αντικείμενα, που σκοπό έχουν την αρτιότερη εκπαίδευση του έφεδρου οπλίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: