Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η 31η ΜΕΕΔ στη Διεθνή Εβδομάδα Αλμάτων


Η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ) συμμετείχε στη Διεθνή Εβδομάδα Αλμάτων (International Jump Week), από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.

Η άσκηση διεξήχθη στη ζώνη ρίψης του Bitburg της Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και διοργανώθηκε από την 435th Contingency Response Group (CRG) των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE).


Συμμετείχαν στελέχη από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Γαλλίας, της Εσθονίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ο.Δ. Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφη της 37ης Airlift Squadron.


Αποστολή της 31ης ΜΕΕΔ είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμός και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων της, για να εκτελεί Έρευνα & Διάσωση, Έρευνα & Διάσωση Μάχης και Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα υφιστάμενα Επιχειρησιακά Σχέδια, το Αεροπορικό Δόγμα και τις ειδικές εντολές της Ηγεσίας της Π.Α


Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ποικίλη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των εν ειρήνη δραστηριοτήτων της Μοίρας. Ακολουθώντας τη θεμελιώδη αρχή της Πολεμικής Αεροπορίας «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» χωρίζεται σε τρία στάδια (αρχική, εξειδίκευσης, συντήρησης) και περιλαμβάνει πλειάδα εκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται σε σχολεία και  των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χωράς, αλλά και του Εξωτερικού. Επίσης, η εκπαίδευση συμπληρώνεται από ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών – συνεκπαιδεύσεων με επίλεκτες μονάδες εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας .



Δεν υπάρχουν σχόλια: