Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Watford:Επενδύει στο τώρα για να μη της τριτώσει το κακό!


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο ρυθμός με τον οποίο η Watford παίρνει παίκτες το τελευταίο μήνα είναι διαφορετικός από οποιοδήποτε προηγούμενο καλοκαίρι μεταγραφικής δραστηριότητας στο Vicarage Road.
Το διαμέτρημα των παικτών που πήρε σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη απόκλιση από τις προηγούμενες περιπέτειες της στη Premier League. Τον Αύγουστο του 1999, η Watford ξεκίνησε τη σεζόν στη κορυφαία κατηγορία με τρία  καινούργια πρόσωπα. Τους Mark Williams ( αμυντικός από τη Chesterfield που αγωνιζόταν στη League one), Dominik Foley (εναλλακτικός επιθετικός της Wolves) και Des Lyttle ( ήρθε ως ελεύθερος από τη Nottingham Forest).

Κανένας από αυτούς δεν ήταν κοντά στο πρότυπο της Premier League και είναι αμφίβολο αν ήταν και αρκετά καλοί και για τη Championship. Περιττό να πούμε ότι η Watford τερμάτισε τελευταία και με μια διαφορά γκολ -42. Η επιβίωση δεν ήταν ποτέ μια ρεαλιστική προοπτική. Αυτή τη φορά όμως, στο Λονδρέζικο σύλλογο κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Η μεταγραφή του Etienne Capoue είναι η πιο υψηλού προφίλ και αναμφισβήτητα η πιο ρισκαδόρικη από όλες τις κινήσεις που έκανε έως τώρα.


Αν είναι σε θέση να βρει τη φόρμα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων της Premier League κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη Toulouse, τότε η μεταγραφή - ρεκόρ της Watford (8 εκατομμύρια ευρώ) θα είναι μια επιτυχία. Η αποτυχία του να επιβάλει τον εαυτό του στη Tottenham δεν μπορεί να αγνοηθεί εντελώς. Ήταν απογοητευτική η παρουσία του λόγω των διαδοχικών αλλαγών στους προπονητές των Spurs ή όντως η αδυναμία του να επιβάλει τον εαυτό του στα παιχνίδια; οι εμφανίσεις του τη φετινή χρονιά θα μας δώσουν την απάντηση.


Έχουμε ακούσει πολλά για την προσέγγιση της οικογένειας Pozzo στις μεταγραφές. Φθηνές αγορές, ακριβές πωλήσεις είναι σχεδόν μια επαναστατική ιδέα στο ποδόσφαιρο, όμως στη περίπτωση τους υπάρχει ένα κομμάτι - ρεκόρ απόκτησης νεαρών ταλέντων και η ανάπτυξη ποδοσφαιριστών για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, πολλές από τις πρόσφατες προσθήκες στο ρόστερ της Watford δεν φαίνεται να ταιριάζουν σε αυτό το μοντέλο.


Μεταξύ των νέων παικτών στο Vicarage Road είναι ο Jose Holebas (31), ο Valon Behrami (31), ο Sebastian Prodl (28) και η φημολογούμενη υπογραφή του Ισπανού μέσου Jurado(29). Ποδοσφαιριστές που είναι απίθανο να έχουν σημαντική αξία μεταπώλησης όταν ανανεωθούν τα συμβόλαια τους. Περίεργες μεταγραφές για τη πολιτική της Watford.


Βέβαια και πριν έχει ασχοληθεί με αγορές από το εξωτερικό όμως σπάνια με παίκτες του συγκεκριμένου επιπέδου οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν την αφθονία του ποδοσφαίρου. Ο Jurado είναι η πιο ενδιαφέρουσα προοπτική από αυτή τη δέσμη. Αν έρθει, το βιογραφικό του θα γράφει ότι έχει παίξει στη Real Madrid, στην Atletico Madrid, στη Schalke, στη Spartak Moscow και τώρα στη Watford. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειά ο Ισπανός πρόκειται να καταλήξει εν τέλει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.


Είναι σωστό να αναφέρουμε ότι ο Έλληνας Διεθνής Holebas αρχικά φάνηκε απρόθυμος να αφήσει την Αιώνια πόλη για τις απολαύσεις της Watford λέγοντας: “ Δεν είπα ποτέ ότι ήθελα να αφήσω τη Roma. Δεν κατάλαβα τι συνέβη”. Όμως στο τέλος υπέγραψε και η πρώτη επιλογή των επιλαχόντων από τα τα αριστερά τη τελευταία χρονιά στη Serie A είναι τώρα ένας παίκτης των Λονδρέζων. 

Ο Valon Behrami από την άλλη ήρθε από το Hamburg, όντας ένα αναπόσπαστο μέρος του κέντρου της Napoli που έφθασε μέχρι τους “16” του Champions League και τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Οι συγκεκριμένες μεταγραφές έχουν δείξει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στην Watford του Gino Pozzo. Καμία από τις νέες μεταγραφές δεν έχει τη δυνατότητα να γίνει ο επόμενος Alexis Sanchez του Pozzo, ωστόσο οι “Hornets” διαθέτουν παίκτες με τη δυνατότητα να αναπτυχθούν.


Ο αμυντικός Tommie Hoban είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες στο ρόστερ, όμως η αυτοπεποίθηση του θα μπορούσε να συντριβεί από μια σειρά δύσκολων αγώνων στη Premier League. Θα είναι δουλειά των πιο ηλικιωμένων εγκεφαλικά ποδοσφαιριστών να λάβουν από πάνω του τη πίεση και να του επιτρέψουν να συνεχίσει την ανάπτυξη του.


Υπό αυτή την έννοια όλες οι μεταγραφές της μέχρι τώρα έχουν κάνει αίσθηση. Η Watford έχει κάνει ότι δεν έπραξε ύστερα από τις προηγούμενες ανόδους της και απέκτησε παίκτες που θα πρέπει να είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το τρέχων υλικό. Όμως είναι πολύ καλύτερο από τις άλλες ομάδες της Premier League, ιδίως όσον αφορά εκείνες που είναι από τη 10άδα και κάτω;

Η Watford θα αντιμετωπίζει ισχυρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κάθε εβδομάδα και η αποτελεσματικότητα των μεταγραφών του φετινού καλοκαιριού θα κριθεί μόνο ως επιτυχία, εφόσον ο προπονητής της Quique Sanchez Flores φτιάξει άμεσα μια ομάδα ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: