Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Virtus: Το νέο σύστημα προστασίας του Βρετανού πεζού


Το νέο σύστημα προστασίας Virtus θα αντικαταστήσει το υπάρχων σύστημα Osprey ως μέσο προστασίας των πεζών Βρετανών στρατιωτών. Το σύστημα Virtus πρόκειται να είναι ελαφρύτερο, θα ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος ευκολότερα και αμεσότερα θα είναι πιο διακριτικό. Το όλο σύστημα σχεδιάζεται και δημιουργείται απο προσωπικό των: Defence Science and Technology Laboratory, the Infantry Battle School, Support Weapons School, Armoured Combat Service Support, Joint Air Despatch Trials and Evaluation Unit and Institute of Naval Medicine, the Defence Chemical Biological Radiological and Nuclear Centre.


Αναλυτικότερα, το σύστημα θα έχει κλιμακούμενο επίπεδο προστασίας με δυνατότητα προσθήκης - αφαίρεσης προστατευτικών πλακιδίων αναλόγως της επικινδυνότητας του περιβάλλοντος και της αποστολής. Επίσης έχει προβλεφθεί η δυνατότητα άμεσης αφαίρεσης όλου του συστήματος απο το σώμα του στρατιώτη με την χρήση ταινιών τύπου σκριτσ σκρατσ


Το νέο κράνος θα έχει πρόσθετη δυνατότητα προστασίας απο χτυπήματα υπο αμβλεία γωνία. Επίσης, θα δίνει την ελευθερία στον στρατιώτη να σημαδεύει με άνεση ακόμα και απο θέση πρηνηδόν. Επιπλέον θα έχει την δυνατότητα της εύκολης προσαρμογής βοηθημάτων αναλόγως της ειδικότητας του φορέα και της αποστολής.


Καινοτομία του συστήματος όμως είναι το σύστημα - συσκευή DWD, μια συσκευή δυναμικής κατανομής του βάρους το οποίο θα επιτρέπει στον στρατιώτη να κατανέμει ισοβαρώς το πρόσθετο βάρος το οποίο θα προέρχεται απο Bergen, σε όλη την πλάτη, τους ώμους και τους γοφούς του.


Τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες του νέου σύστηματος δοκιμάστηκε απο στελέχη των εξής συνταγμάτων του βρετανικού στρατού: The Royal Engineers, Royal Artillery, The Yorkshire Regiment, The Rifles, The Parachute Regiment, The Mercian Regiment και των the Royal Marines. Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των οποίων θα ληφθούν υπόψιν για το τελικό προϊόν.

«Το νέο κιτ το αισθάνθηκα πολύ ελαφρύτερο και μου έδωσε ένα μεγάλο εύρως ελευθερίας κινήσεων. Το σύστημα DWD είναι σίγουρα αποτελεσματικό, υποστήριξε την φυσική ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης μου και μπόρεσε να μεταφέρει το βάρος από τους ώμους προς τα ισχία, όταν μεταφέρα ένα βαρύ φορτίο.
Το κράνος είναι επίσης εύκολο να προσαρμοστεί και το αισθάνεται κανείς πολύ πιο ασφαλής στο κεφάλι.» δήλωσε ο δοκιμαστής - στρατιώτης  David Thomas.


«Όλο το σετ το αισθάνθηκα άνετα πάνω μου. Αυτό οφειλόταν κυρίως στο DWD αλλά και το γιλέκο ήταν μικρότερο από την παλιά έκδοση και πιο ευέλικτο» τόνισε απο την μεριά του ο άλλος δοκιμαστής - στρατιώτης Ratu Lum.

Το σύστημα βρίσκεται ακόμα υπο ανάπτυξη μέχρι την τελική μορφή του η οποία θα λάβει χώρα σε μερικά χρόνια, σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: