Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι προβολείς ανάβουν τη Δευτέρα στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών


Πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, για τους Θερινούς Κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου οι προβολείς θα φωτίζουν τις νύχτες του καλοκαιριού με εικόνες, χρώματα και ήχους έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πολιτιστική δραστηριότητα που ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών λειτουργεί σταθερά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, προσφέροντας στο κοινό μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, έκφρασης και επικοινωνίας εν μέσω καλοκαιριού, διατηρώντας έτσι ανοιχτό ένα «παράθυρο στον κόσμο».

Φέτος, στους δυο θερινούς κινηματογράφους, το ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ στις Συκιές (Δενδροφυτεία) και το ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη), θα πραγματοποιηθούν συνολικά 126 προβολές. Και η επιλογή των 18 ταινιών είναι τέτοια που καλύπτει το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων, υπόσχοντας σε όλους να απολαύσουν όμορφες στιγμές σε οάσεις πρασίνου και δροσιάς, όπως είναι οι χώροι που φιλοξενούν τους θερινούς κινηματογράφους.

«Ο δήμος μας, που είναι από τους λίγους που επιμένει να λειτουργεί ο ίδιος τους δυο θερινούς κινηματογράφους, συνεχίζει να κρατά αυτό το παράθυρο ανοικτό, με θέα σε νέους ορίζοντες, άλλους πολιτισμούς αλλά και σ’ αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας, στο δρόμο μας, κοντά μας», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προσκαλώντας τους πάντες, μικρούς και μεγάλους, να πάρουν θέση στο «όμορφο ταξίδι με τα… άστρα κάτω από τα… άστρα».
Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά με τις ταινίες «Αγώνες πείνας» του Φράνσις Λόρενς και «FURY» του Ντέιβιντ Αγιέρ. Να σημειωθεί ότι καθημερινά σε κάθε κινηματογράφο θα γίνεται μια προβολή (9:30 μ.μ. έως 2 Αυγούστου και 9 μ.μ. έως 6 Σεπτεμβρίου).

Οι πρώτες ταινίες
«Αγώνες πείνας: Η Επανάσταση-Μέρος 1»
● Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
● Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τόμπι Τζόουνς, Γουίλοου Σιλντς
● Διάρκεια: 125΄ - Κατάλληλο από 13
● Λίγα λόγια για την ταινία: Οι «Αγώνες πείνας» μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση συνεχίζεται. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, και υπό τα βλέμματα ολόκληρου του έθνους πάνω της, η Κάτνις που δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να βρει το θάρρος και τη δύναμη να ηγηθεί της Επανάστασης και να πολεμήσει ενάντια στην πρωτεύουσα Κάπιτολ. Η ιστορία ξεκινά από το σημείο που η Κάτνις μόλις έχει διασωθεί από την καταστροφή του σκηνικού του παιχνιδιού. Ξυπνά σοκαρισμένη σε ένα κόσμο που δε γνώριζε καν ότι υπήρχε: τη σκοτεινή, υπόγεια -και θεωρητικά εξαφανισμένη- Περιοχή 13. Σύντομα ανακαλύπτει την τραγική αλήθεια: η Περιοχή 12 έχει μετατραπεί σε ερείπια, κι ο Πίτα είναι αιχμάλωτος του Προέδρου Σνόου στην Κάπιτολ. Ταυτόχρονα, η Κάτνις γίνεται μάρτυρας μιας μυστικής Επανάστασης που εξαπλώνεται από την Περιοχή 13 σε ολόκληρη την Πάνεμ, με μόνο στόχο την Κάπιτολ. Η επιστημονική φαντασία ως δραματική πολιτική αλληγορία, τα συμφέροντα της ανώτερης τάξης και η καταπάτηση των δικαιωμάτων πάντα με άξονα το αίσθημα δυο νέων.

«Fury»
● Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αγιέρ
● Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια
● Διάρκεια: 134΄ - Κατάλληλο από 13
● Λίγα λόγια για την ταινία: Απρίλιος, 1945. Προς τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύουν οι σύμμαχοι σε όλα τα μέτωπα. Αλλά παρά την εικόνα της γενικής προέλασης, τα γερμανικά τανκς αποδεικνύονται πολύ πιο εξελιγμένα από τα αμερικάνικα, για αυτό, όσο ακόμα τους επιτρέπει η ισορροπία δυνάμεων, τα τσακίζουν. Σε ένα από τα συμμαχικά τανκ ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy με το τετραμελές μπαρουτοκαπνισμένο πλήρωμά του ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής. Με ελάχιστα πολεμοφόδια και έχοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, καλείται να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: