Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Χριστόφορος Φωκαΐδης: «Μαγκιά είναι να υπηρετείς την πατρίδα σου»


Στη συναυλία προς τιμήν της μνήμης του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, που έγινε στις 27/7/2015 στο ΚΕΝ Λάρνακας, παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Οι συναυλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο της πολιτικής προαγωγής του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας των εθνοφρουρών και των στρατιωτών, με την ευγενή χορηγία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε προσφώνησή του προς τους εθνοφρουρούς τόνισε: «Πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι που υπηρετείτε την πατρίδα. Το κράτος μπορεί να λειτουργεί, η οικονομία να αναπτύσσεται, οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, επειδή ακριβώς εσείς επιτελείτε το καθήκον σας προς την πατρίδα, επειδή εσείς προσφέρετε με την υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά. Μαγκιά δεν είναι να εκφεύγεις της στράτευσης. Μαγκιά είναι να υπηρετείς την πατρίδα σου». 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι πέρα από την επιτέλεση του καθήκοντος, ο χρόνος της θητείας των εθνοφρουρών μπορεί να καταστεί περαιτέρω παραγωγικός και ωφέλιμος, γι’ αυτό και το Υπουργείο Άμυνας φέτος εγκαινίασε μια νέα πολιτική θετικών κινήτρων, η οποία περιλαμβάνει προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης, επαγγελματικής κατάρτισης, προαγωγής της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σύγχρονα προγράμματα εκγύμνασης, αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.


«Μεγάλη είναι και η μέριμνά μας για την εμπέδωση κλίματος αξιοκρατίας, ισονομίας και διαφάνειας, στοιχεία απαραίτητα για την προαγωγή κλίματος ομοψυχίας, ενίσχυσης του φρονήματος, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του στρατεύματος».

Αναφερόμενος στο Μάριο Τόκα, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Αποτελεί πρότυπο ήθους, φιλοπατρίας και αρετής. Γνωστή και μεγάλη ήταν επίσης η αγάπη του για τα στρατευμένα νιάτα μας, γι’ αυτό και συνέβαλε στην καθιέρωση του θεσμού των συναυλιών στα ΚΕΝ. Ενός θεσμού που επαναφέρουμε από φέτος προς τιμήν του και που πραγματοποιείται με τη στήριξη της οικογένειάς του και την ευγενή χορηγία της Συνεργατικής Τράπεζας».

Στην ψεσινή συναυλία παρευρέθηκε επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Μπασιακούλης Γεώργιος, ο οποίος επίσης προσφώνησε τους νεοσύλλεκτους, καθώς και ο αδελφός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Νίκος Τόκας.

Η επόμενη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, στο ΚΕΝ Πάφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: