Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Το 52ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου 2015 και η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού


Το  Σάββατο 18  Ιουλίου 2015, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, επέβη του ναρκοθηρευτικού ΕΥΝΙΚΗ στον όρμο Φαλήρου και έδωσε την εκκίνηση του 52ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου.

Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ο σημαντικότερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα. Διεξάγεται από το 1964 από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Θεωρείται ο δυσκολότερος αγώνας ιστιοπλοΐας της χώρας μας και συμμετέχουν σε αυτόν τα πιο έμπειρα πληρώματα.


Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Το συνολικό μήκος των διαδρομών κάθε Ράλλυ Αιγαίου ποικίλει αναλόγως της θέσεως των νησιών που έχουν επιλεγεί κάθε χρόνο ως ενδιάμεσοι σταθμοί και κυμαίνεται μεταξύ 350 και 500 ναυτικών μιλίων περίπου. Φέτος, η διαδρομή θα είναι Φάληρο – Άνδρος – Σκύρος – Σούνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης: 52ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου 2015 (18/07/2015 – 27/07/2015)

Διαδρομή : Φάληρο – Άνδρος – Σκύρος – Σούνιο

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στο Ράλλυ Αιγαίου με τα ιστιοφόρα ΣΟΡΟΚΟΣ και ΜΑΙΣΤΡΟΣ με πληρώματα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: