Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Άσκηση διάσωσης πληρώματος ελικοπτέρου εντός εχθρικής περιοχής απο τους Βρετανούς Πεζοναύτες


Σε ένα αντικείμενο το οποίο έπρεπε συχνά να αντιμετωπίσουν τα στελέχη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αυτό της άμεσης διάσωσης πληρώματος ελικοπτέρου απο εχθρική περιοχή, εκπαιδεύτηκαν τα στελέχη της 42ης Μοίρας Πεζοναυτών του Βρετανικού Ναυτικού και της αεροπορίας στρατού και ναυτικού σε μια διήμερη άσκηση στο Okehampton του Dartmoor.

Το σενάριο της άσκησης αν και απλό ήταν αρκετά απαιτητικό, σε σχεδίαση και εκτέλεση. Ένα ελικόπτερο έχει πέσει εντός εχθρικής περιοχής, αμέσως στις βάσης ελικοπτέρων έχει σημάνει συναγερμός και έχουν απογειωθεί ελικόπτερα  Sea Kings και Merlin Mk3 με στόχο να εντοπίσουν τον τόπο της συντριβής.


Όταν το εντόπισαν εναέριοι παρατηρητές που βρίσκονταν στα ελικόπτερα παρατήρησαν συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων, τις οποίες αναπαριστούσαν στελέχοι της αεροπορίας του ναυτικού, αμέσως αιτήθηκαν κάλυψη απο ελικόπτερα Apache. Παράλληλα, για την επίγεια κάλυψη του σημείου μεταφέρθηκαν εκεί άνδρες της 42ης Μοίρας ώστε να αποκρούσουν τυχόν επιθετικές κινήσεις των «εχθρών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: