Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές - μηχανικοί: άσκηση «Eagle Sapper» και μετονομασία Συντάγματος αλα ...Parachute


Με αφορμή την συμμετοχή του 23ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενου Μηχανικού στην άσκηση  «Eagle Sapper»  αλλα και την μετονομασία του σε 23ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών - Μηχανικών, 400 περίπου αλεξιπτωτιστές - Μηχανικοί του Συντάγματος, μόνιμοι και έφεδροι, έπεσαν με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα σε χώρο ρίψεων στο Salisbury


Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την παροχή άμεσης στρατιωτικής βοήθειας σε συμμαχική χώρα η οποία έχει δεχτεί επιθετική ενέργεια απο εχθρική ενέργεια. Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία των στελεχών του Συντάγματος σε αντικείμενα ομάδων - ημιομάδων πεζικού (επιθετικές - αμυντικές τακτικές εναντίων εχθρικών θέσεων) αλλα και  στις μηχανικές τους δυνατότητες όπως στην κατασκευή γεφυρών και χώρους αποθήκευσης υδάτων κατα την διάρκεια επιχειρήσεων.


Το Σύνταγμα αποτελείτε απο δύο Μοίρες μόνιμων στελεχών και μια εφέδρων.

«Ώς μηχανικός, κύρια αποστολή μου είναι η άμεση και ταχύτατη διάνοιξη δρομολογίων για τα προπορευόμενα στρατεύματά μας καθώς και την δημιουργία υποδομών παροχής ρεύματος και ύδατος κατα την διάρκεια μιας εκστρατείας. Είναι όμως απαραίτητο και κρίσιμο η συνεχής εκπαίδευσή μας στα αντικείμενα που αφορούν τους τρόπους μάχης του πεζού. Είναι θετικό να ξέρεις πως πρέπει να αντιδράς απέναντι σε μια καλά οχυρωμένη εχθρική θέση και πως να σκάβεις ορθά την θέση μάχης σου, η οποία. πιθανόν, θα είναι το σπίτι σου για πολλές μέρες.



Ήταν υπέροχο που πέσαμε με τα αλεξίπτωτα και επίσης μας γεμίζει με περηφάνια ότι αυτή η ειδικότητα μας αναγνωρίστηκε και στην νέα ονομασία του Συντάγματος» αναφέρει ο 28χρονος δεκανέας Ollie Seymour.

«Ήταν μια σκληρή και πλούσια σε εμπειρίες άσκηση. Μείναμε για περίπου μια βδομάδα στο πεδίο και ασκηθήκαμε, πέρα απο τα μηχανικά μας αντικείμενα και σε αντικείμενα μάχης πεζικού. Ήταν μια πολύ καλή πτώση.  Υπάρχει περηφάνια εντός του συντάγματος για το νέο μας όνομα και την αναγνώριση των όσων κάνουμε και ως αλεξιπτωτιστής» δήλωσε απο την μεριά του ο 26χρονος δεκανέας Mark Langley.


«Όλη την χρονιά οι Μοίρες του Συντάγματος εργάζονται συνεχώς με άλλες μοίρες και συντάγματα στα πλαίσια της Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Η συγκεκριμένη άσκηση ήταν η ευκαιρία μας να έρθουν όλες οι Μοίρες μαζί ως ένα σύνταγμα και να επικεντρωθούμε στη διατήρηση βασικών δεξιοτήτων μας.

Η χρήση του αλεξιπτώτου τόσο γενικά όσο και ειδικά στην άσκηση επηρεάζει την περαιτέρω ανάπτυξη των αερομεταφερόμενων δραστηριοτήτων μας  άλλα και  καθορίζει το ρόλο μας, την ιστορία και το ήθος μας ως σύνταγμα» δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης - διοικητής του 23ου Συντάγματος John Clark.







Δεν υπάρχουν σχόλια: