Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μικροί Παλαιοντολόγοι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την ονομασία «Μικροί Παλαιοντολόγοι», οι μικροί φίλοι του δάσους πραγματοποιούν ανασκαφές φυτικών απολιθωμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και για δύο ώρες οι μικροί παλαιοντολόγοι του Απολιθωμένου Δάσους αποκαλύπτουν μέσα στην ηφαιστειακή στάχτη απολιθωμένα φυτά, κορμούς, κλαδιά και φύλλα, αναγνωρίζουν τα φυτά μέσα από σύγκριση  των χαρακτηριστικών τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Πλαισιώνεται επίσης από το εκπαιδευτικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού «Ανακαλύπτω τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους» όπου τα παιδιά ψάχνουν και βρίσκουν πληροφορίες στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και επιβραβεύονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στον εκπαιδευτικό χώρο Γεώραμα, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, που προσομοιώνει την ανασκαφική δραστηριότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιστημονικής παλαιοντολογικής έρευνας.

Μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν συνεννόησης ομάδες 5 ή περισσότερων παιδιών, ηλικίας 6 έως 16 ετών (προσαρμοσμένο κάθε φορά στη ηλικία τους). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες σχετικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 22530 54434 και 22510 47033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: