Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατική επίθεση στην Ρωσία


Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών, Doku Umarov, με την οποία καλούσε τους συντρόφους του για επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29/12, βομβιστική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, που εξέταζαν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.Μάλιστα, αναφέρουν πως μεταξύ των νεκρών είναι κι ένα παιδί, 9 ετών.


Σύμφωνα με το Itar-Tass, η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που βρίσκονται στην είσοδο του σταθμού. Τον Οκτώβριο μία ακόμη γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας μαζί της στο θάνατο έξι ακόμη άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: