Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ισπανικό χριστουγεννιάτικο δώρο στην Google

Πρόστιμο 900.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Google για παραβιάσεις της ισπανικής νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε προ ημερών η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Ισπανίας.

Αιτία του προστίμουστάθηκε η νέα πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012 και η οποία δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, διευκρίνισε η Ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (AEPD).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η Google δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες όσον αφορά το ποιου είδους δεδομένα αποθηκεύει και σε τι χρησιμεύουν αυτά.

Η Google διατηρεί επίσης προσωπικά δεδομένα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο και καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις και να διαγράψουν προσωπικές πληροφορίες.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή. Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία και η Γερμανία, ερευνούν αν η Google συμμορφώνεται, πλέον, με τις νομοθεσίες τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: