Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια η Google


Σε σκληρή νομική μάχη με Βρετανούς χρήστες του Ίντερνετ βρίσκεται η Google καθώς οι συγκεκριμένοι χρήστες καταγγέλλουν παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Η Google ζητά να εκδικαστεί η υπόθεση στις ΗΠΑ όπου είναι η έδρα της και όχι στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, τρεις Βρετανοί πολίτες, η δικηγόρος Judith Vidal-Hall και δύο διευθυντές εταιρειών πληροφορικής, κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Google υποστηρίζοντας ότι παρανόμως συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες από την περιήγησή τους στο διαδίκτυο χωρίς τη δική τους γνώση και έγκριση ενώ χρησιμοποιούσαν τον browser της Apple, Safari.

Αναφέρουν μάλιστα, ότι οι πληροφορίες που διακράτησε η Google «αθροίστηκαν και πουλήθηκαν σε διαφημιστές που χρησιμοποίησαν τη υπηρεσία DoubleCklick». Η Google κράτησε πληροφορίες για το ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκαν και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις διαδικτυακές τους συνήθειες, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι, την κοινωνική τους τάξη, τις πολιτικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις όπως επίσης και πληροφορίες για την υγεία και την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους.

Υποστηρίζουν επίσης ότι οι δράσεις της Google «πιθανότατα επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου στη Βρετανία και όχι μόνο, από τους οποίους προκύπτει σημαντικό ποσοστό των διαφημιστικών της εσόδων».

Σημειώνεται πωςτον Αύγουστο του 2012 στις ΗΠΑ για το διακανονισμό αντίστοιχης υπόθεσης η Google έχει ήδη συμφωνήσει σε πρόστιμο 22,5 εκατ. δολ. και έκτοτε περίπου 170 άτομα έχουν έρθει σε επαφή με τη δικηγορική εταιρεία που κατέθεσε την αγωγή εναντίον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: