Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αιγυπτιακό Πανόραμα στην Νεάπολη


Εκδήλωση με θέμα «Ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο» διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης- Συκεών σήμερα, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων).
Συνδιοργανωτές είναι το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών και το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών, ενώ η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης Πολιτιστικής Αιγυπτιακής Εβδομάδας «Αιγυπτιακό Πανόραμα».

 Η 3η Αιγυπτιακή Πολιτιστική Εβδομάδα «Αιγυπτιακό Πανόραμα» (21 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου) πραγματοποιείται από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξωτερικών Μορφωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου και διάφορους ελληνικούς φορείς,
Στο πλαίσιό της πραγματοποιούνται πολιτιστικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ομαδικές εκθέσεις, διαλέξεις και περιηγήσεις, που αποσκοπούν στην ανάδειξη των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο με την Ελλάδα από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Αιγύπτου, Δρ. Χισάμ Νταρουίς με θέμα:«Ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο κατα την Αρχαιότητα», ο  αραβολόγος-βυζαντινολόγος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Χασάν Μπάνταουι με θέμα: «Η διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στην Αίγυπτο. Συνέπειες και Διαστάσεις» και ο εικαστικός καλλιτέχνης, Νικόλαος Σφήκας με θέμα: «Οι 'Ελληνες κροίσοι της Αλεξάνδρειας». Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αριστείδης Γαλανός και ο μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Αιγύπτου Δρ. Χισάμ Νταρουίς.

Μουσικά θα πλαισιώσει η Μικτή Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων με τραγούδια στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: