Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με επισημότητα οι εορτασμοί της Αγίας Βαρβάρας και του Πυροβολικού


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρέστη στον εορτασμό της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, ήταν η Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής. Την παραμονή του εορτασμού, τελέσθηκε, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Ακολουθία του Εσπερινού και περιφορά της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας. Στην ακολουθία συμμετείχαν πέραν του προσωπικού της Σχολής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών. Στο χώρο της ακολουθίας είχαν εναποτεθεί τα Ιερά Λείψανα της Αγίας.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο προσωπικό της Σχολής μετά την τελετή, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα αφήσουμε πίσω σαν κακή ανάμνηση τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό και θα φροντίσουμε άμεσα -και αυτό συνιστά μία δέσμευση -  να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει, και για εκείνους που υπηρετούν, αλλά και για το άλλο σημαντικό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων, που ποτέ δεν θεώρησα ότι είναι εκτός στρατεύματος.

Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που υπηρέτησαν και σε κάποια στιγμή αφυπηρέτησαν. Θέλω για μία ακόμη φορά να πω ότι αποφεύγω και θα αποφεύγω για όσο καιρό είμαι Υπουργός Άμυνας, τον όρο απόστρατος. Γιατί ο όρος  δεν πάει ούτε στη ψυχή, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις αρχές όλων εκείνων που μία μέρα αποφάσισαν να υπηρετήσουν τη πατρίδα μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

 
Είναι όλοι τους σε ένα καθεστώς μόνιμης εφεδρείας και φαντάζομαι ότι αυτό εκφράζει και εκπροσωπεί όλους εκείνους που σήμερα βρίσκονται στη συντροφιά μας και που δεν είναι ενεργά στελέχη, αλλά έχουν υπηρετήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, από αυτήν την γεμάτη συμβολισμούς τελετή του εορτασμού της Προστάτιδος του Πυροβολικού, θέλω να εκπέμψω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σιγουριάς, ασφάλειας, πάνω από όλα για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα μας, αλλά και προς όλους εσάς, την αναγνώριση και το σεβασμό της ελληνικής Πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας.

Θα ξαναβρεί η πατρίδα μας και τον βηματισμό και τον προσανατολισμό της. Προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι να μην αφήσουμε τίποτα να διασαλεύσει την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα του λαού μας. Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ο λόγος που αρθρώνουμε, οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας, οι σκέψεις μας, να έχουν ως βασική τους αρχή τη διασφάλιση και ενίσχυση της εθνικής μας ενότητας.

Οσάκις στο παρελθόν κάτω από δύσκολες συνθήκες ο λαός μας ήταν χωρισμένος, η πολιτική τάξη διαιρεμένη και η εθνική μας ενότητα διαταραγμένη, τότε μπαίναμε δυστυχώς σε έναν κύκλο μεγάλων περιπετειών. Δεν θα το επιτρέψουμε τώρα. Και αυτό συνιστά μια από τις εγγυήσεις που στο σύνολό της εκπέμπει ως μήνυμα η κοινωνία και η πολιτική τάξη που εκπροσωπεί τη χώρα μας σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: