Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Επανασυνδέσεις ρεύματος και στον Παύλο Μελά


Ξεκίνησαν από την Τρίτη, οι επανασυνδέσεις ρεύματος σε κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών. Καθημερινά προωθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου στη ΔΕΗ 20 αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος νοικοκυριών. Στόχος του Δήμου είναι να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα μέχρι το τέλος της βδομάδας.
 
Οι κάτοικοι του Δήμου που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ μπορούν να απευθύνονται άμεσα σε όλες υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερώνονται και να υποβάλουν τις απαιτούμενες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά επανασύνδεσης αλλά και ένταξής τους στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2012 ο Δήμος Παύλου Μελά έχει στείλει επείγουσα επιστολή στην ΔΕΗ με την οποία ζητούσε πριν προβεί σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος  να ενημερώνονται εγγράφως οι κοινωνικές υπηρεσίες του  με σκοπό να πληροφορούν τη ΔΕΗ αν οι υπό διακοπή ηλεκτροδότησης δημότες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και να ακυρώνονται οι σχετικές εντολές διακοπής ρεύματος, Η ΔΕΗ ωστόσο ποτέ δεν ανταποκρίθηκε.

«Είναι πέρα για πέρα απάνθρωπο να κόβεται το ρεύμα. Ήρθε η στιγμή η ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να στηρίξει τον τόπο που δοκιμάζεται από την κρίση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα διακοπής ρεύματος σε  οικογένειες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Σε όλα τα νοικοκυριά του δήμου μας θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά. Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: