Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δεκαπέντε χρόνια «Αμύνεσθαι περί Πάτρης»



Εκδήλωση για τα δεκαπεντάχρονα της εκπομπής «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο κτίριο του Αρχείου του ΡΙΚ. Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Το «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», όπως είπε ο κ. Φωκαΐδης, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό και επιτυχημένο παράδειγμα του ρόλου που οφείλει και πρέπει να διαδραματίζει η δημόσια τηλεόραση. Μια εκπομπή που, παρά το ότι δεν ακολουθεί λογικές εμπορικής τηλεθέασης, κατάφερε να αγκαλιαστεί από το κοινό και να κατακτήσει μια ζηλευτή θέση στην εκτίμηση των πολιτών.



Αναφερόμενος στους πρωτεργάτες της εκπομπής, ο κ. Φωκαΐδης στάθηκε ιδιαίτερα στον τότε Υπουργό Άμυνας και νυν Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος, όπως είπε, έθεσε τις βάσεις για να θεμελιωθεί η εκπομπή.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι η εκπομπή, σε μια χώρα όπως η Κύπρος, που βιώνει ακόμα την ανωμαλία και τον αναχρονισμό της κατοχής εδαφών της έχει μια πρόσθετη αξία, γιατί συμβάλλει, όπως σημείωσε, στην καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας, αλλά και αγωνιστικού φρονήματος.


Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Πέτρος Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Τρυφωνίδης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ τιμητικές πλακέτες στους πρωτεργάτες της εκπομπής, τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Σωκράτη Χάσικο, τον τότε Διευθυντή του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Ανδρέα Πενταρά, τον τότε Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Ταξίαρχο εν αποστρατεία Ανδρέα Γιώρκα, τον παρουσιαστή της εκπομπής δημοσιογράφο Πέτρο Κωνσταντίνου και τον παραγωγό και σκηνοθέτη της εκπομπής Σάββα Αριστοδήμου. Προβλήθηκε επίσης σύντομη ταινία για τα δεκαπεντάχρονα του «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς.


Ενδεικτικά επεισόδια της εκπομπής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: