Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτή Εθελοντισμού: ένα μεγάλο «ευχαριστώ» του Δήμου Παύλου Μελά στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στην Υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, μια γιορτή αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που με διάφορους τρόπους συμπαραστάθηκαν σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους, στους εθελοντές που υιοθέτησαν ως στάση ζωής την προσφορά του πολύτιμου χρόνου τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συγγενείς και φίλοι, κατέκλυσαν την αίθουσα της υπόγειας διάβασης που φιλοξένησε για δεύτερη φορά μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους με τις πρωτοβουλίες τους ενίσχυσαν τον εθελοντισμό και συνέβαλαν ώστε να παραμείνει αρραγής ο κοινωνικός ιστός και συνέχισε λέγοντας «Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβραβεύουμε και ενθαρρύνουμε κάθε συλλογική ή και ατομική προσπάθεια που πηγάζει από τη διάθεση για κοινωνική προσφορά».



Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο τέως Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Κοκολάκης, με εμπλοκή στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών και στη διαχείριση κρίσεων (πτώση αεροσκάφους Γιάκοβλεφ 1997, πτώση ελικοπτέρου Σινούκ 2004, Σεισμοί Αθηνών 1999 και Τουρκίας 1999, Δασικές Πυρκαγιές Σέιχ Σου 1997, Αγίου Όρους 2012 και Χαλκιδικής 2006, Πλημμύρες, Κατολισθήσεις κ.ά.), ο οποίος συμμετείχε και σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο κύριος Κοκολάκης παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη σχέση Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο κ. Δεμουρτζίδη.



Συγκίνηση επικράτησε κατά την απονομή τιμής στη μνήμη του εθελοντή Χρήστου Πιπερίδη για τις μεγάλες υπηρεσίες του ως διασώστης, με αποδέκτη της τιμητικής πλακέτας την οικογένειά του.
Πολιτική προστασία, περιβάλλον - πράσινο, στήριξη των ΑΜΕΑ, κοινωνική μέριμνα στην υγεία και στην εκπαίδευση, εθελοντισμός και αδέσποτα, ήταν οι τομείς δράσης του εθελοντικού κινήματος του Δήμου Παύλου Μελά.

Για τις διακεκριμένες πράξεις τους προσφοράς τιμήθηκαν:

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις – Φορείς - Σύλλογοι - Πρόσωπα
-Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ)
-ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά
-Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ)
-Έλληνες Διασώστες
- 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης
- Φίλοι του Δάσους
-Εθελοντική Ομάδα Νέων ΄΄Πες το Δυτικά΄΄
-Σύνμπραξη Εννέα Συλλόγων Μετεώρων
-Γελαστοπούλου Μάρθα που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΄΄Μέριμνα Ζωής΄΄ Γεώργιο Φωτιάδη
-Καρακοζίδου Μαρία η οποία παρέλαβε τον έπαινο από την Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Πολίχνης ΄΄Συνύπαρξη΄΄ Λίστα Δαγκούλη
-Καπνίτσης Δημήτριος ο οποίος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας Στέφανο Θεοφανίδη)
-Αγαθαγγελίδης Κυριάκος και Χατζημανώλη Βασιλική στην κατηγορία εθελοντισμός και αδέσποτα
-Ομάδα Εθελοντών Ιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, που εκπροσωπήθηκε από την Οδοντίατρο Χαρά Καγιαμπάκη
-Ομάδα Εθελοντών εκπαιδευτικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με εκπρόσωπο τον Δήμο Τσόπελα
-Ομάδα Εθελοντών εκπαιδευτικών της Ελληνικής Γλώσσας με εκπρόσωπο την Σεβαστή Χατζησαββίδου Σκούρα
-Την πρωτοβουλία του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης
΄΄Φίλιππος΄΄ για τη συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες της Ειδομένης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα σχολεία που συμμετείχαν
3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
4ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
17ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
καθώς και τo 7ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.


Μάλιστα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης τιμήθηκε και για την υιοθεσία του πάρκου που γειτνιάζει με το συγκεκριμένο σχολείο.

Οι διοργανωτές του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού επιφύλαξαν την πιο συγκινητική στιγμή για το τέλος της βραδιάς με την Μουσική ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που με την καθοδήγηση της δασκάλας Μουσικής Νικολέτας Γκούντα, ερμήνευσαν μοναδικά, τραγούδια ταυτισμένα με τα μηνύματα του εθελοντισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αθανάσιος Λαζαρίδης που ήταν εκ των βασικών διοργανωτών της εκδήλωσης τόνισε ΄΄ Οι ανάγκες πληθαίνουν και δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Οι ενεργοί πολίτες χτίζουν γέφυρες αγάπης και μέσα από τη δύναμη της αλληλεγγύης προάγουν τους ανιδιοτελείς σκοπούς του εθελοντισμού.΄΄


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων Παντελής Νιγδέλης ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων ΄΄ Ως Διοίκηση πιστεύουμε πως η ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων οδηγεί στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλάζοντας τόσο το πρόσωπο της κοινωνίας όσο και την ποιότητα ζωής των μελών της.

Στην Κοινωνική Υπηρεσία το δίκτυο Εθελοντών πλαισιώνεται από 20 εθελοντές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και 26 εθελοντές ιατρούς στους οφείλουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού μας ιατρείου΄΄.
Παρόντες στην Εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Ασλανίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης, ο Εντεταλμένος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Στούπας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ιωσήφ Αράπογλου και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρούπολης Γεωργία Κωνσταντινίδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: