Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Άσκηση εναντίων ενόπλων τζιχαντιστών απο την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου


Πάνω από 2.000 άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας οπλισμένοι με ΑΚ47s και βόμβες συμμετείχαν σε άσκηση κατά την οποία υποτίθεται ότι τρομοκράτες είχαν επιτεθεί σε εμπορικό κέντρο.

Η μητροπολιτική αστυνομία επέμενε ότι η άσκηση ήταν μέρος του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει καταρτιστεί εδώ και μήνες.


Την ίδια ώρα η Scotland Yard  επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες της στο πλαίσιο αυτών των εκπαιδευτικών ασκήσεων εστιάζουν στους ενόπλους, το πώς θα τους αφοπλίσουν, προσπερνώντας ακόμη και όσους ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται στο έδαφος.

Οι επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας δήλωσαν ότι η τακτική αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να σταματήσουν τους τρομοκράτες από το να αφαιρέσουν και άλλες ζωές. Εξήγησαν, ακόμη, ότι τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή στη Βομβάη το 2008 όπου έχασαν τη ζωή τους 164 άτομα, έχουν επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των τρομοκρατών. «Ζητάμε από τους αξιωματικούς να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν στο παρελθόν, να μην στέκονται πίσω, αλλά να πηγαίνουν κατευθείαν πάνω στην απειλή (σ.σ. τον τρομοκράτη)», εξήγησε η αξιωματούχος Πατρίτσια Γκαλάν προσθέτοντας ότι την τακτική αυτή ακολούθησαν και οι αστυνομικοί στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. «Ζητάμε από τους άνδρες μας να μην δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί και οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμη και συνάδελφοί τους. Το πιο σημαντικό είναι να εξολοθρεύσουν την απειλή, τον τρομοκράτη, να τον αποτρέψουν από το να σκοτώσει ή να τραυματίσει και άλλα άτομα».


Η χθεσινή άσκηση έγινε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Λονδίνο, όπου στο παρελθόν στεγάζονταν γραφεία. Το σενάριο ήθελε να υπάρχουν στο εσωτερικό του κτιρίου τέσσερις τρομοκράτες και οι αστυνομικοί, οι οποίοι ενήργησαν όπως προαναφέρθηκε, έψαχναν από δωμάτιο σε δωμάτιο μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους εξολοθρεύσουν.















Δεν υπάρχουν σχόλια: